Чт, 2024-03-28, 13:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:39
Бальцерович: в Україні починається економічне зростання. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

В Україні починається економічне зростання, і воно триватиме, якщо будуть продовжуватися реформи. Про це заявив представник президента у Кабінеті міністрів, співголова групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні Лешек Бальцерович на брифінгу в Києві, передає УНІАН.

"Починається економічне зростання, і воно триватиме, якщо будуть продовжуватися реформи і якщо буде підтримка не тільки в уряді, а й насамперед у парламенті", - сказав він.

"Завдяки політиці уряду і влади ви змогли уникнути катастрофи. Вам загрожувала катастрофа з бюджету через вихідні дані. Наскільки я пам`ятаю, дефіцит був 10% валового продукту, він знизився на 3%. Звичайно, робота не закінчена, але подивіться на цю різницю", - сказав Бальцерович.

Також, за його словами, банківська система перебувала під великою загрозою, але були зроблені дуже важливі кроки щодо стабілізації цього сектору.

Бальцерович додав, що чотири основних напрями реформ в Україні мають передбачати зміцнення фінансової системи, забезпечення економічного зростання, реформування судів і прокуратури, а також децентралізацію.

"Якщо ми говоримо про реформи, мені видається, що є чотири головні цілі, які частково збігаються. По-перше, зміцнення стабільності фінансів, бюджету, банківської системи і в економіці. Це дуже важливо для людей, оскільки дуже погано, якщо є фіскальна криза", - сказав він.

Також з-поміж головних напрямів реформ Бальцерович назвав зміцнення економічного зростання і зміцнення законної держави, що включає реформу судів і прокуратури, а також боротьбу з корупцією. Четвертим напрямом має стати децентралізація.

В Україні в реалізації реформ за два роки після Майдану було зроблено більше, ніж за 20 років до нього – Міклош

В Україні в реалізації реформ за два роки після Майдану було зроблено більше, ніж за 20 років до нього. Про це заявив співголова групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні Іван Міклош сьогодні на брифінгу в Києві.

"За два роки після Майдану було зроблено в реформах більше, ніж 20 років тому перед Майданом", - сказав він.

"З іншого боку треба сказати, що ще необхідно зробити більше, ніж було зроблено за два минулих роки", - зазначив Міклош.

Крім того, Міклош називає популізм найбільшою загрозою для реформ в Україні.

"Реформи сьогодні - це більш політична проблема, ніж технічна. Технічно ми знаємо, що треба робити, але дуже важливо мати лідерство реформ і добру комунікацію", - заявив Міклош.

"Найбільша загроза реформ, загроза успішного майбутнього України – це популізм. Популізм не пропонує рішення, він лише хоче використовувати важкі часи для своїх цілей, не для цілей суспільства", - наголосив Міклош.

Він також заявив, що група стратегічних радників із підтримки реформ налічуватиме 15 осіб і фінансуватиметься міжнародними організаціями, повідомив Міклош.

"Нашою головною метою (є) підтримка, поглиблення і прискорення необхідних реформ. Група буде маленькою, вона матиме не більш ніж 15 осіб. Там будуть українські, польські, словацькі експерти. Моїм заступником буде (експерт Реанімаційного пакета реформ - ред.) Павло Кухта", - сказав він.

Крім того, Міклош зазначив, що роль групи стратегічних радників із підтримки реформ в Україні не буде полягати в заміні роботи уряду чи інших органів.

"Наша роль - допомагати реформаторам, наша роль - у запобіганні прийняттю поганих рішень і допомозі в підтримці добрих рішень. Наша група працюватиме для всіх: для уряду, для президентської Адміністрації, для парламенту. Ми будемо працювати з громадськими організаціями, з бізнес-асоціаціями, ми будемо працювати з усіма, хто хоче прискорення і поглиблення реформ", - сказав Міклош.

За його словами, фінансування діяльності групи нічого не буде коштувати для українського бюджету. "Все буде фінансуватися з джерел міжнародних організацій, донорських організацій", - наголосив Міклош.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 782 | Додав: adminA | Теги: україна, економічне зростання, Бальцерович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]