Чт, 2024-03-28, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Банду кіберзлочинців затримали в Одесі
Інші останні Кримінальні новини

Співробітники Приморського відділу поліції Одеси припинили злочинну діяльність групи кіберзлочинців, яка ошукала більш як півсотні громадян на 700 тисяч гривень. Про це 24 лютого повідомили у відділі комунікацій Одеського облуправління Національної поліції України.

"Від травня минулого року до правоохоронців почали надходити звернення громадян щодо шахрайських дій з боку невідомих осіб. Зловмисники, за словами потерпілих, заволодівали їхніми грошовими коштами шляхом продажу товарів через інтернет-магазини. За цими фактами слідчим відділом Приморського відділу поліції було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Супроводжуючи його, працівники тодішнього Управління боротьби з кіберзлочинністю за процесуального керівництва прокуратури Приморського району встановили, що в Одесі діє організована злочинна група у складі п’яти осіб", - зазначили в поліції.

Організували злочинну діяльність двоє чоловіків віком 24 та 22 років. Реалізувати злочинні наміри їм допомагали троє виконавців: 22-річний фахівець ІТ-сфери відповідав за створення і діяльність копій відомих інтернет-магазинів, а також - за діяльність Call-центру і зв'язок, 36-річний чоловік знімав готівку в банкоматах, а їхній 20-річний співучасник спілкувався з користувачами інтернет-магазинів.

"Грошові кошти, отримані незаконним шляхом, знімались у банкоматах Одеси - усього привласнено понад 700 тисяч гривень. Правоохоронці задокументували 60 фактів вчинення шахрайських дій зловмисниками", - йдеться в повідомленні.

Зловмисники свою провину визнали. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.190 (шахрайство) та ч.4 ст.28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у січні поліція України затримала німецького хакера, який організовував DDos-атаки на сайти інтернет-магазинів з метою шантажу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: банда кіберзлочинців, Одеса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]