Пт, 2024-04-26, 15:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:22
Біженці починають повертатися на Донбас. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Про це на брифінгу повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Вчора ворог перемир’я не порушував. Жоден український військовослужбовець внаслідок бойових дій не загинув і не був поранений. Лише поблизу Маріуполя було зафіксовано три прольоти ворожих безпілотних літальних апаратів", - сказав Лисенко.

За минулу добу у прифронтовій зоні АТО на Донбасі двоє мирних мешканців зазнали поранень, підірвавшись на розтяжках.

"Після боїв у землі Донбасу залишається багато вибухонебезпечних предметів. Вчора на розтяжках підірвалося двоє мирних мешканців", - сказав Лисенко.

За його інформацією, це сталося в Ясинуватському районі Донецької області та поблизу селища Станиця Луганська. "Ми ще раз нагадуємо, що у разі виявлення підозрілого предмета потрібно повідомити про цю небезпечну знахідку правоохоронним органам, співробітникам Державної служби України з надзвичайних ситуацій або військовим", - наголосив Лисенко.

Речник АП зазначив, що зараз у навчальних закладах та на підприємствах, які розташовані у прифронтовій зоні, правоохоронці та сапери Збройних сил України проводять лекції для учнів, студентів та мирних мешканців про поводження з вибухонебезпечними предметами у разі їх виявлення.

"Людей просять у разі виявленні цього предмету позначити місце, де він знаходиться, одразу викликати саперів і попереджати громадян, що є небезпечна зона, щоб її можна було оминати", - сказав Лисенко.

Громадяни України, які були змушені раніше покинути територію Донецької і Луганської областей, повертаються з Росії на Донбас.

"Режим тиші, який встановився на сході України, сприяє поверненню на Батьківщину біженців з території Росії. Українці, які не отримали обіцяних благ від російського уряду, весь цей час відчували лише вороже ставлення до себе, повертаються на рідну землю", - сказав Лисенко.

Як повідомлялося, 3 жовтня в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм. Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині, отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій. 7 Жовтня українські війська завершили перший етап відведення танків від лінії розмежування.

При цьому президент України Петро Порошенко заявив, що на Донбасі вдалося наразі встановити перемир'я: "Сьогодні закінчується перший тиждень жовтня 2015 року - перший тиждень жовтня, коли на фронті у нас, нарешті, режим повної тиші. Жодного пострілу". Разом з тим він закликав українських військовослужбовців бути в постійній готовності через те, що загроза активізації протистояння зберігається.


   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 901 | Додав: adminA | Теги: Донбас, біженці, повернення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]