Вт, 2024-04-23, 14:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:40
Бойовики порушили перемир'я. Очікується зустріч контактної групи. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

 Учорашня доба відзначилася порушенням противником мирних домовленостей.

Про це повідомив прес-центр АТО на своїй сторінці у Facebook.

О 12.25 у районі населеного пункту Троїцьке бойовики протитанковими керованими ракетами обстріляли український опорний пункт, на якому провадилися інженерні роботи. Загалом злочинці здійснили два пуски. Унаслідок цього одна з ракет влучила в екскаватор, і четверо українських військовослужбовців зазнали поранень.

Одразу після обстрілу українська сторона повідомила про інцидент представникам ОБСЄ. На місце події оперативно прибув патруль міжнародних спостерігачів, які задокументували інцидент.

"Вчора керівник української сторони у Спільному центрі з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Борис Кременецький провів телефонну розмову із заступником голови Спеціальної Моніторингової Місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом, який підтвердив факт отримання міжнародними спостерігачами матеріалів обстрілу українських бійців у районі Троїцького", - йдеться у повідомленні штабу.

Зараз опрацьовується питання проведення екстреної зустрічі Тристоронньої контактної групи.

"Цей обстріл став єдиним випадком порушення мирних домовленостей з боку противника від 30 вересня цього року", - наголосили у прес-центрі АТО.

Напередодні президент України Петро Порошенко заявив, що на Донбасі вдалося встановити справжнє перемир'я. "Сьогодні закінчується перша тиждень жовтня 2015 року, перший тиждень жовтня, коли на фронті у нас, нарешті, режим повної тиші жодного пострілу". Разом з тим він закликав українських військовослужбовців бути в постійній готовності через те, що загроза активізації протистояння зберігається.

Зазначимо, 3 жовтня в зоні проведення АТО розпочався процес відведення техніки і озброєння калібром до 100 мм. Підрозділи ЗС України, дислоковані на Луганщині отримали 14 діб на виконання регламентованих доповненнями Мінських угод дій. 7 жовтня українські війська завершили перший етап відведення танків від лінії розмежування.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: бойовики, перемир'я, зустріч контактної групи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]