Сб, 2024-04-20, 06:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:23
Бойовики відкривали вогонь поблизу Зайцевого та Луганського
Інші останні Новини України

Загалом упродовж минулої доби незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь з гранатометів і кулеметів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Так, о 20.50 на тимчасово окупованій території в районі населеного пункту Зайцеве, найманці відкривали інтенсивний вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів у напрямку нашого опорного пункту.

А о 23 годині бойовики протягом кількох хвилин зі стрілецької зброї хаотично обстрілювали українські позиції в Луганському, що на Артемівському напрямку.

Загалом упродовж минулої доби незаконні збройні формування двічі порушили режим перемир’я.

Сьогодні, 1 жовтня з опівночі і до 6-ї ранку випадків відкриття вогню вздовж лінії розмежування не зафіксовано.

26 серпня в Мінську Тристороння контактна група за участю представників окремих районів Донецької та Луганської областей домовилася про припинення вогню на Донбасі з початком нового навчального року в школах.

29 серпня бойовики вперше не використовували озброєння калібру понад 100 мм.

Штаб АТО останнім часом відзначає стабілізацію ситуації на Донбасі. За даними Спільного центру контролю і координації, режиму припинення вогню повністю дотримуються обидві сторони конфлікту.

А ось моніторингова місія ОБСЄ не підтверджує повного дотримання перемир'я.

При цьому президент Петро Порошенко заявив, що 5 вересня - "перший тиждень, коли на фронті не стріляють і коли нарешті почали працювати Мінські домовленості".

8 вересня міністр оборони України Степан Полторак зазначив, що кількість обстрілів сил АТО з боку бойовиків мінімальна за останні півтора року.

Нагадаємо, 29 вересня тристороння контактна група у Мінську домовилася про відведення озброєння калібром менше 100 мм. Під документом стоять підписи спецпредставника ОБСЄ Мартіна Сайдіка, представника України Леоніда Кучми та спецпредставника Росії Азамата Кульмухаметова, але відсутні підписи ватажків окремих районів Донбасу. Очікується, що завершення підписання відбудеться до 1 жовтня.

Лідер окупантів "ЛНР" Ігор Плотницький вже пообіцяв підписати угоду.

Терористи провокують українських військових неприцільним вогнем. У Курдюмівку їде бронетехніка окупантів, до Макіївки - бойовики "Сомалі"

Ситуація в зоні проведення АТО загострилася. За минулу добу зафіксовані неодноразові обстріли позицій ЗС України (в т.ч. з озброєння бронетехніки і 120-мм мінометів) і боєзіткнення південніше н.п. Шуми (де ДРГ терористів намагалася пройти між опорними пунктами сил АТО, але була помічена бойовою охороною, після 40-хвилинного бою диверсанти відійшли в "зеленку"). Про це повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук у Facebook.

На проведеній нараді командного складу так званого "1 АК ДНР", командири незаконних збройних формувань отримали вказівку активізувати роботу снайперських груп. Пріоритетні мішені терористів - командний склад ЗСУ та розвідгрупи.

Між н.п. Троїцьке і Миронівське по позиціях сил АТО терористи вели обстріли з великокаліберних кулеметів і АГС-17, прикриваючи роботу групи снайперів. Також виявляє активність група снайперів бойовиків, що оперує в районі н.п. Мар'їнка.

По всьому Артемівському напрямку від н.п. Шуми, Майорського до н.п. Зайцеве, Травневе активізувалися диверсійно-розвідувальні групи супротивника. Кілька піхотних груп супротивника ведуть роботи з розмінування й оновлення мінних загороджень у нейтральній смузі від н.п. Гранітне до н.п. Миколаївка.

Командир так званого "9-го мотострілецького полку 1 АК ДНР" зібрав весь керівний склад ротної ланки в н.п. Маркіне для проведення батальйонно-тактичних навчань.

Зі штабу так званого "2 АК ЛНР" російсько-терористичних військ спущено циркуляр на проведення бойового злагодження так званих "батальйонів територіальної оборони" до кінця жовтня.

Здійснюється перегрупування незаконних збройних формувань, дислокованих у районі Спартака, Куйбишевського та Київського районів м.Донецька. Два підрозділи батальйонного рівня чисельністю до 450 осіб виведені з першої лінії на доукомплектування, передові позиції утримують зведені тактичні групи. Доукомплектування всіх бандформувань на даних ділянках відбувається за рахунок прибулих в Донецьк 800 військовослужбовців ЗС РФ.

У смузі між н.п. Тельманове та держкордоном з РФ зафіксовані позиції 2-х батарей гаубиць Д-30 (10 од. Артилерійських установок) і батарея РСЗВ (6 од. БМ-21 "Град") російських військ.

У н.п. Старобешеве терористи оглядають оптові бази і технічні будови на предмет розташування нових складів російсько-терористичних військ.

Силами "батальйонів територіальної оборони" "ЛНР" організовано патрулювання в містах Алчевськ, Стаханов і Перевальськ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 937 | Додав: admin | Теги: Зайцеве, Вогонь, бойовики, Луганськ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]