Пт, 2024-04-26, 06:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:41
Центром Одеси напередодні фестивалю "Порохова вежа"пройшлися лицарі
Інші останні Новини з регіонів України

У центрі Одеси сьогодні у четвер 19 травня відбулася хода середньовічних лицарів.

Кілька десятків учасників першого міжнародного фестивалю середньовічної культури "Порохова вежа" пройшли по вулиці Дерибасівській, передає УНІАН.

У колоні були чоловіки в повному лицарському обладунку, включаючи мечі і щити з геральдикою. З лицарями пройшли "представники їхніх дворів", в числі яких - "прекрасні дами і зброєносці". Під час ходи його учасники демонстрували фрагменти стародавніх поєдинків, вулицею лунав дзвін обладунків. Акція зібрала велику кількість глядачів, які з цікавістю спостерігали за тим, що відбувається.

Таку акцію провели організатори масштабного історичного фестивалю "Порохова вежа", який проходитиме з 20 по 22 травня в парку Шевченка біля Карантинної аркади, пише Думська.net.

Лицарі пройшлися по пішохідній частині вулиці, що само по собі не просто, адже вага їх повного обладунку доходить до 35 кг і навіть влаштували невеличкий двобій для присутніх глядачів.

Наприклад, один з учасників - віце-чемпіон світу з історичного фехтування Ігор Магденко - був в костюмі англійського пішого воїна часів Столітньої війни. Велика частина амуніції воїна – репліки справжніх обладунків або стилізація. Приміром, шолом не відрізнити від оригіналу, який зберігався у французьких музеях.

Фестиваль такого масштабу проходить в Одесі вперше. Тут кожен бажаючий зможе познайомитися з культурою середньовічної Європи: приміряти лицарські обладунки, спробувати свої сили в ремеслах, покуштувати частування того часу. Апофеозом свята стануть лицарські турніри під відкритим небом і фаєр-шоу.

"Ми хочемо зробити Одесу столицею історичного фехтування України, - розповів представник клубу "Тангар" Віталій Мезенцев. - Тому запросили тільки перевірені клуби, які вже не перший рік роблять хороші шоу".

Нагадаємо, що це далеко не єдиний фестиваль історичних реконструкцій в Україні. Так, наприклад, раніше середньовічні лицарі та ремісники з'їжджалися до старовинної Хотинської фортеці на міжнародний фестиваль історичної реконструкції Середньовіччя "Битва Націй", також на територію Генуезької фортеці у кримському Судаку на міжнародний фестиваль "Генуезький шолом", і звичайно, навідувалися в "Парк Київська Русь", що на Київщині, для участі у фестивалі "Гості стародавнього Києва".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 868 | Додав: adminA | Теги: лицарі, центр Одеси, фестиваль Порохова вежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]