Вт, 2024-04-16, 05:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
Через подвійне громадянство Боровик пішов у відставку
Інші останні Новини з регіонів України

В.о. заступника голови Одеської обладміністрації Олександр Боровик пішов у відставку. Причиною стала заборона держслужбовцям мати ще якесь громадянство, крім українського, яку містить новий закон про держслужбу.

"Першого травня набув чинності новий закон про державну службу. Закон забороняє державним службовцям мати будь-яке громадянство, крім українського. Я ніколи не приховував того, що я громадянин Європейського Союзу... Сьогодні я іду з державної служби і припиняю виконувати обов'язки заступника губернатора Одеській області. При цьому я залишаюся його радником, і тепер я зможу ще більше сконцентруватися на роботі в Одеській міськраді, куди я був обраний 75 тисячами одеситів і де я є єдиним позафракційним депутатом", - написав він у Facebook.

Боровик також повідомив, що уряд Німеччини надав йому "виняток із заборони на подвійне громадянство, яке чинне в ФРН", щоб він міг попрацювати в Україні.

Він також шкодує, що закон про держслужбу закон містить заборону на подвійне громадянство.

Тим часом Одеська обласна державна адміністрація інформує, що Боровик звільнений від виконання обов'язків заступника голови обласної державної адміністрації відповідно до Закону України "Про державну службу", який набрав чинності 1 травня 2016 року.

"Водночас зазначаємо, що Саша Боровик залишається позаштатним радником голови облдержадміністрації з питань інвестицій", - йдеться в повідомленні.

Зауважимо, заборона на подвійне громадянство є також у Конституції України, однак законодавство не передбачає покарання за це.

Саша Боровик народився у Львові 1968 року. Навчався в ЛДУ. Пізніше вступив до Вищої школи КДБ в Москві, на четвертому курсі кинув навчання за власним бажанням. 21-річним поїхав до Чехії. Навчався в Празькому університеті, а також у Гарвардському університеті (Гарвардській школі права). Працював редактором Гарвардського журналу міжнародного права. Є одним із засновників компанії ВіоSignal Group, Corp у місті Нью-Йорк. 11 років пропрацював в компанії Microsoft юристом на різних посадах.

З лютого 2015 року працював в.о. першого заступника міністра економіки в уряді України. У травні 2015-го Боровик покинув Кабмін через конфлікт з прем'єром Яценюком. Після цього працював у команді одеського губернатора Саакашвілі.

Балотувався в мери Одеси.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: боровик, відставка, подвійне громадянство | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]