Сб, 2024-04-20, 12:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:28
До приватизації "Центренерго", ОПЗ і "Сумихімпрому" Кабмін дозволив залучати радників
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України дозволив залучати радників до процедури приватизації низки об`єктів державної власності, включаючи Одеський припортовий завод, підприємство "Сумихімпром", а також держхолдинг "Центренерго". Про це йдеться у розпорядженні уряду №1028, оприлюдненому на веб-порталі Кабміну.

До повного переліку об`єктів, приватизація яких має пройти із залученням радників, увійшли також "Харківобленерго", "Запоріжжяобленерго", "Миколаївобленерго", "Хмельницькобленерго", "Тернопільобленерго" і держпідприємство "Дніпропетровський науково-виробничий комплекс "Електровозбуд".

Згідно з розпорядженням уряду, радники залучаються до приватизації повних пакетів акцій компаній, виставлених на продаж, а саме - 99,5% ОПЗ, 78% "Центренерго", 99,9% "Сумихімпрому". А також 65% "Харківобленерго", 60% "Запоріжжяобленерго", 70% "Миколаївобленерго" і "Хмельницькобленерго" і 50% "Тернопільобленерго".

Кабмін спільно з Фондом держмайна неодноразово виступали за залучення радників до приватизації найважливіших держактивів, оскільки тільки так можна уникнути корупції в тендерах. При цьому у Кабміні погодилися з тим, що залучення радників подовжить процес приватизації і, найімовірніше, не дозволить досягти закладеної у держбюджеті на 2015 рік мети отримати близько 17 млрд грн доходів від продажу держактивів. Ба більше, міністр економрозвитку Айварас Абромавичус підкреслював, що велика приватизація в Україні почнеться не раніше 2016 року і чекати її початку у 2015 році "вкрай оптимістично".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: ОПЗ і Сумихімпрому, приватизація Центренерго, радники, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]