Пт, 2024-04-26, 07:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
"Футбольна війна" загрожує збірній напередодні Євро. ВІДЕО
Інші останні Спортивні новини

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко зізнався, що не збирається виключати з команди головних фігурантів бійки під час матчу "Шахтар"-"Динамо" у Львові Андрія Ярмоленка і Тараса Степаненка.

"Мені зараз все ставлять одне і те ж питання: "Що ви збираєтеся робити?". А мені хочеться відповісти на нього своїм питанням: "А що ви запропонуєте? Який бачите вихід? "Безумовно, партнери по збірній, я вже не кажу про товаришів, так поводитися не повинні. Але раз це сталося, будемо шукати якісь шляхи і методи до примирення. Та вони і самі все розуміють, і не думаю, що перенесуть свій конфлікт і в збірну. До 22 травня, коли зберемося разом, ще три тижні. Сподіваюся, це той випадок, коли час лікує", - сказав тренер збірної.

"Чи не планую залишати Ярмоленко і Степаненко поза збірною? Ні. Якщо всі будуть живі-здорові, і Андрія, і Тараса я бачу в списку 23 осіб для участі в Євро-2016", - сказав Фоменко.

У свою чергу, тренер "Дніпра" вважає, що задля успішного виступу нашої збірної на Євро-2016 футболісти повинні потиснути один одному руки. Українське класико "Шахтар" – "Динамо" (3:0), яке відбулося на Великдень, було затьмарено небаченою для чемпіонату України бійкою, передає "Сегодня".

У киян здали нерви після того, як Тарас Степаненко>, який грав у "гірників" з капітанською пов'язкою, святкуючи третій гол, поцілував перед сектором динамівських фанів емблему "Шахтаря" на своїй футболці. "Синьо-білі" сприйняли подібну дію образливим для себе і вирішили оперативно покарати "винного".

Інцидент прокоментував екс-тренер збірної України, а нині наставник "Дніпра" Мирон Маркевич.

"Соромно було на все це дивитися. Не тільки в Україні це бачили, а й у Європі. Але ж ці футболісти хочуть там виступати. Як тепер Степаненку з Ярмоленком грати в збірній? Як-як... (підвищує голос Маркевич). Треба примиритися, причому не просто так, формально, а по-справжньому. Тому що за ними стоїть ціла країна. Від того, як вони зіграють на Євро, буде залежати настрій наших людей і взагалі – імідж України. Потрібно вибачитися при всіх, потиснути один одному руки... А свій гонор нехай засунуть самі знаєте куди... Не викликати Ярмоленка в збірну? У нас не так багато класних футболістів, щоб ними розкидатися. Упевнений, вони помиряться", – вважає Мирон Богданович.

Найцікавіше, що аналогічний випадок – з поцілунком клубної емблеми перед "ворожим" сектором – мав місце в зустрічі цих же суперників у вересні 2012 року на "Донбас Арені". Але тоді в головній ролі виступив сам Ярмоленко. Забивши гол у ворота "Шахтаря", Андрій так само побіг до трибун, демонстративно цілуючи емблему "Динамо" на футболці. А його партнер Денис Гармаш і зовсім дозволив собі жест "від ліктя" на адресу вболівальників. Донецька торсида обурено свиснула, але з боку футболістів "оранжево-чорних" агресії стосовно киян не було.

У НОК заявили про необхідність зупинити "футбольну війну" або відмовитися від Євро-2016

У Національному олімпійському комітеті закликали припинити протистояння між "Шахтарем" і "Динамо", яке негативно позначається на підготовці української збірної до чемпіонату Європи з футболу 2016 року. Про це у Facebook написав віце-президент НОК Микола Томенко.

"Як віце-президент НОК і українець звертаюся до спортсменів, журналістів і вболівальників з пропозицією зупинити футбольну війну між "Шахтарем" і "Динамо". Інакше нам доведеться відмовитися від участі в Євро-2016".

На думку Томенка, протистояння, яке триває вже кілька днів, створює додаткові перешкоди для побудови повноцінного, конкурентного колективу для участі в чемпіонаті Європи з футболу.

"Нині наші вороги "потирають руки" і вже прогнозують безславний виступ України у Франції", - додав він.

"Навчіть нинішнє покоління справжнього патріотизму і професіоналізму у футболі шляхом неформального спілкування, а не розмовами в пресі", - звернувся Томенко до старшого покоління зірок українського футболу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 791 | Додав: adminA | Теги: збірна напередодні Євро, футбольна війна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]