Пт, 2024-03-29, 00:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:50
Газопровід "Північний потік-2" суперечить енергетичній політиці ЄС - Польща
Інші останні Новини Європейського Союзу

 Польща вважає, що газопровід "Північний потік-2" (Nord Stream) суперечить енергетичній політиці ЄС, і Варшава порушуватиме питання щодо недоцільності його будівництва. Про це в інтерв’ю польському виданню Biznes Alert заявив заступник глави МЗС Польщі Конрад Павлік.

"Ми вивчаємо усі можливості, пов’язані з реалізацією чергової нитки газопроводу Nord Stream, і під цим кутом здійснюватимемо адекватні дії. У контексті енергетичної дипломатії хочу підкреслити, що польська сторона порушує питання Nord Stream-2 як таке, що суперечить енергетичній політиці ЄС у двосторонніх контактах з Німеччиною, про що раніше говорила прем’єр Ева Копач", - заявив Павлік, відповідаючи на запитання, чи можна заблокувати "Північний потік-2"

За його словами, слід домогтися, щоб цей проект не мав жодних преференцій як з боку Єврокомісії, так і Німеччини, як це було у випадку газогону "Південний потік".

Заступник глави МЗС Польщі наголосив, що будівництво Nord Stream-2 немає жодного економічного обґрунтування, беручи до уваги недостатнє використання вже наявних можливостей транспортування енергоносіїв.

За його словами, цей проект є не економічним, а політичним, і має на меті оминути територію України, Словаччини, а також деяких інших країн.

Нагадаємо, на початку вересня створено консорціум щодо будівництва третьої і четвертої ниток "Північного потоку". До його складу увійшли шість учасників: "Газпром", німецькі E.ON і BASF/Wintershall, австрійська OMV, французька Engie і англо-голландська Shell. За словами керуючого директора першого проекту Nord Stream AG Маттіаса Варніга, "Газпром" отримає в консорціумі 51%, решта партнерів - по 10%, а Engie - 9%.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 836 | Додав: adminA | Теги: енергетична політика ЄС, Польща, газопровід Північний потік-2 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]