Ср, 2024-04-24, 00:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:04
Готувати подання про звільнення Москаля Гройсман заявив, що не буде
Інші останні Офіційні новини

Прем`єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє, що готувати подання на звільнення голови Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля не збирається.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Нікому не дозволю розмовляти зі мною мовою ультиматумів. Геннадію Геннадієвичу, незважаючи на Ваше прохання, подання на Ваше звільнення готувати не збираюсь. Роботи, яку маємо зробити – і, сподіваюсь, спільно - багато. Давайте разом закладемо нову традицію щодо призначення керівних кадрів у митній службі на основі публічних конкурсів за участю громадських організацій. І цю традицію розпочнемо впроваджувати саме із Закарпатської митниці", - наголосив Гройсман.

Щодо ситуації з контрабандою на Закарпатській митниці, про яку повідомив Москаль, для Гройсмана, за його словами, "немає жодного значення, яка контрабанда йде через митницю - деревина, цигарки, горіхи, спирт чи ще щось. Те, що ми маємо зробити, - не вирішувати, яка контрабанда гірша, а зупинити будь-яку контрабанду взагалі. Говорив і повторюю – врешті-решт досить грабувати країну".

"Тому: Звернусь до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити усі ті факти, які Ви наводите у своєму листі", - наголосив Гройсман.

"Вас разом з керівництвом Закарпатської митниці чекаю у себе на наступному тижні. І останнє - тільки тоді, коли всі, у кого щирі наміри навести порядок на наших митницях, об'єднаються, ми досягнемо успіху", - звернувся прем'єр до Москаля.

Як повідомлялося, Москаль направив офіційне звернення Гройсману, в якому застеріг від негативних процесів, які починають відновлюватися на Закарпатті з подачі окремих центральних структур.

У зверненні Москаля, опублікованому на його офіційному сайті, йдеться, що Закарпаття "віддається на відкуп контрабандистам і вмикається зелене світло для незаконного переміщення сигарет через державний кордон".

"Зараз на Закарпатті йде повторення ситуації, яка призвела до кривавих подій 11 липня 2015 року в Мукачеві. І я не можу бути в ній стороннім спостерігачем. Подолати контрабанду в окремому регіону за умов, коли центральні структури не тільки не допомагають, а навпаки – намагаються відновити тіньові схеми, – неможливо. Держава втратила контроль над ситуацією з незаконним видобутком бурштину, незаконним обігом наркотиків, вогнепальної зброї, злочинністю та іншими негативними процесами у суспільстві", - наголосив Москаль.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 854 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, звільнення Москаля, подання | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]