Пт, 2024-03-29, 11:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:59
Гройсман - Бальчун має якнайшвидше презентувати план розвитку Укрзалізниці
Інші останні Економічні новини

 Кабінет міністрів України очікує найближчим часом отримати від новопризначеного голови правління Публічної акціонерної компанії "Укрзалізниця" Войцеха Бальчуна план розвитку держкомпанії. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, передає УНІАН.

"Я думаю, що Укрзалізниця потребує нових підходів щодо управління... Перед ним (Войцехом Бальчуном - ред.) стоїть завдання оновлення рухомого складу, розвитку всього господарства. Я вважаю, що новий менеджмент принесе нову якість роботи компанії, зокрема в сегменті пасажироперевезень та вантажоперевезень. Найближчим часом ми будемо презентувати від нового менеджменту Укрзалізниці абсолютно чітку програму, і тоді всі отримають відповіді на всі питання щодо розвитку компанії", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України 20 квітня призначив екс-керівника Польських залізниць Бальчуна на посаду глави правління Укрзалізниці.

15 травня Бальчун прибув в Україну і 16 травня міністр інфраструктури Володимир Омелян представив його колективу держкомпанії.

Войцех Бальчун народився 19 червня 1970 року. Закінчив Сілезький університет у Катовіце за фахом політологія. Також має ступінь магістра ділового адміністрування. Кар'єру почав на посаді директора з продажу регіональної газети в Катовіце Trybuna Śląska, потім працював у національній поштовій службі Польщі Poczta Polska і банку PKO Bank Polski.

Бальчун у 2008-2013 роках був головою правління залізничної компанії Польщі PKP Cargo, яка на той момент переживала реструктуризацію. Польські ЗМІ зазначають, що саме Бальчун трансформував майже збанкрутілого державного перевізника на фінансово здорову компанію. Завдяки йому, в 2013 році PKP Cargo провела IPO на Варшавській фондовій біржі.

У квітні 2012 року Бальчуна призначили головою правління польської авіакомпанії LOT. Паралельно він обіймав посаду віце-президента асоціації роботодавців Польщі. Крім того, він лідер і гітарист рок-групи Chemia.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 833 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, план розвитку Укрзалізниці, Бальчун | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]