Вт, 2024-04-16, 18:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
Групи розмінування ЗСУ на Луганщині знешкодили за тиждень близько 500 мін
Інші останні Надзвичайні новини

У зоні відповідальності оперативного командування "Захід" на Луганщині, групи розмінування за тиждень знешкодили близько 500 протитанкових і протипіхотних мін та інших вибухонебезпечних предметів.

Про це у вівторок 20 жовтня повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Так, в районі Станиці Луганської сапери однієї з частин проводять роботи щодо зняття мінних полів, що втратили оперативно-тактичне призначення. Також, вони проводять інженерну розвідку і очищають місцевість від вибухонебезпечних предметів. Інженерні групи виявили і знешкодили 250 протитанкових і 50 протипіхотних мін.

В районі селища Нижнє група військових інженерів розмінувала мінне поле із 200 протитанкових мін. А поблизу ТЕС міста Щастя сапери ще однієї частини вилучили 40 протитанкових вибухових пристроїв.

Зазначається, що значну небезпеку для місцевих мешканців становлять також нездетоновані боєприпаси, снаряди "Град", ракети "Смерч", фугаси тощо. Тому, одним з пріоритетних напрямків роботи груп розмінування є очищення цивільних територій від вибухонебезпечних предметів на території області.

Раніше в Головному управлінні розвідки Міноборони України повідомляли, що при спробі розмінування у зоні відповідальності підрозділів 1 окремої мотострілкової бригади 1 армійського корпусу російсько-терористичних військ на Волноваському напрямку "в результаті підриву на мінах є загиблі і поранені зі складу з'єднання". Кількість загиблих і поранених не вказується.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 845 | Додав: adminA | Теги: знешкодження, Луганщина, 500 мін, зсу, тиждень | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]