Чт, 2024-03-28, 12:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:14
ГРУшники попросять Порошенка про помилування
Інші останні Кримінальні новини

Вирок російським військовослужбовцям Головного розвідувального управління Генерального штабу Збройних сил Росії, капітану Євгену Єрофеєву і сержанту Олександру Александрову до 14 років позбавлення волі, винесений 18 квітня Голосіївським районним судом Києва, набув чинності. Як інформують "Українські Новини", в понеділок, 23 травня, закінчився 30-денний термін, протягом якого можна було подати апеляцію.

Оскільки перекладена російської мовою копія вироку була вручена засудженим 22 квітня, то саме з цієї дати відраховується термін для оскарження.

До 23 травня ні адвокати підсудних, ні потерпіла сторона, ні прокуратура не подали апеляцію, отож вирок набув чинності.

Згідно з вироком, суд визнав Єрофеєва і Александрова винними у веденні агресивної війни, сприянні діяльності терористичної групи і у здійсненні теракту.

При цьому суд виправдав їх і зняв звинувачення в контрабанді зброї і незаконному поводженні зі зброєю та боєприпасами, а також у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповані території України.

Крім того, суд постановив конфіскувати майно засуджених.

Також суд зарахував 1 день попереднього ув'язнення як 2 дні основного покарання, тобто Єрофеєв і Александров відбули вже майже 2 роки ув'язнення.

Крім того, із засуджених суд постановив стягнути вартість проведених експертиз у розмірі 12 962 гривні з кожного.

Захист Александрова і Єрофеєва не подаватиме апеляцію на вирок, а після вступу в силу рішення українського суду може йти мова про подачу клопотання про помилування, повідомив "Інтерфакс-Україна" адвокат Александрова Валентин Рибін.

"Ми вирішили не подавати апеляцію", - сказав він у коментарі агентству в понеділок вранці, нагадавши при цьому, що термін подачі апеляції закінчується 23 травня і вночі проти 24-те вирок набирає чинності.

Адвокат зазначив, що захист має намір задіяти юридичні механізми.

"Мова йде про можливу подачу клопотання про помилування президенту України (Петрові Порошенку - ред.)", - сказав Рибін.

При цьому він уточнив, що таке прохання може бути подано як від імені засуджених, так і їхніми адвокатами.

У свою чергу, адвокат Єрофеєва Оксана Соколовська сказала агентству, що вирок за фактом набув чинності вже сьогодні, - 23 квітня. При цьому вона також повідомила, що буде подаватися клопотання про помилування російських спецназівців.

"Ми будемо подавати прохання про помилування на ім'я президента", - сказала вона, не уточнивши, як довго може розглядатися таке клопотання, оскільки законом не передбачені чіткі часові рамки в цій процедурі.

Пізніше на своїй сторінці у Facebook вона уточнила, що клопотання про помилування буде подано "найближчим часом".

Єрофеєва й Александрова затримали сили антитерористичної операції в ході бою біля селища Щастя (Луганська область) 16 травня 2015 року.

В ході цього зіткнення загинув український військовий Вадим Пугачов.

Єрофеєв і Александров заявляють, що не є чинними військовослужбовцями Збройних сил РФ і стверджують, що перебувають в рядах "народної міліції" самопроголошеної "Луганської народної республіки".

Голосіївський райсуд Києва почав розглядати справу проти Єрофеєва і Александрова в листопаді 2015 року.

Як повідомлялося, 22 березня президент Петро Порошенко заявив, що Україна готова обміняти Александрова і Єрофеєва на депутата Верховної Ради Надію Савченко (фракція "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина"), засуджену в Росії до 22 років ув'язнення.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 688 | Додав: adminA | Теги: ГРУшники, помилування, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]