Чт, 2024-04-25, 16:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:08
Яценюк обіцяє захищати членів Кабміну від тиску. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Кабінет міністрів України і далі буде робити свою роботу, а "кого з депутатів це не влаштовує - нехай ініціює недовіру уряду". Про це він сказав на засіданні Кабінету міністрів України в середу, 3 лютого, в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми як уряд будемо робити свою роботу далі, ми будемо виконувати програму дій уряду, ми будемо проводити реформи, ми будемо захищати членів своєї команди", - заявив Яценюк.

"Моя позиція наступна - ми й далі будемо боротися і працювати. Якщо когось це не влаштовує - депутатів або фракції парламенту, то у них є конституційне право зібрати 150 голосів і поставити в парламенті резолюцію про недовіру уряду, знайти більшість і взяти на себе всю повноту відповідальності", - додав прем'єр.

При цьому він додав, що Кабмін з повагою поставиться до такого рішення парламенту.

"Можливо, у них є кращі програми, кращі люди. Я їх не бачив. А можливо, це елементарна боротьба за владу, і я навіть це зараз констатую і свідчу про це", - заявив прем'єр.

Він зазначив, що "вся ця суєта за останній рік з дискредитації міністрів спрямована на одне - перерозподіл потоків і захоплення влади".

"Здійснюється постійний тиск на окремих міністрів і уряд в цілому. Це брудна політична реальність, проти якої виступаю я", - сказав прем'єр.

Прем'єр підкреслив, що він буде захищати кожного міністра, "яким зараз дуже непросто". Він зазначив, що цінує позицію тих міністрів, які змушені були написати заяву про відставку. Разом з тим, за словами прем'єра, пройдений досить тривалий шлях.

"У цій ситуації відставка - це тікати з поля бою. А тут треба далі боротися... Відставка приймається виключно Верховною Радою України. І наша фракція - фракція "Народного фронту" - буде приймати рішення окремо по кожному міністру, з урахуванням того, хто як пропрацював", - сказав Яценюк.

За його словами, також буде проводитися розслідування фактів корупції та політичного тиску. "Кабмін буде звертатися в Антикорупційне бюро і до інших правоохоронних органів", - додав він.

"Уряд працює і з великим задоволенням очікує звіту уряду у парламенті. Шановні депутати, уряд готовий", - сказав Яценюк.

Сьогодні, 3 лютого, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вирішив подати у відставку. Причиною він назвав блокування реформ. У цьому звинувачує людину президента, одного з лідерів фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка.

Сам Кононенко назвав емоційною заяву Абромавичуса і вважає його спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі МЕРТ.

ЗМІ також повідомляють, що президент України Петро Порошенко зараз проводить зустріч з Абромавичусом.

Наприкінці 2015 року після року-півтора роботи на держслужбі у відставку з поста першого заступника міністра інфраструктури пішов Володимир Шульмейстер, а з поста першого заступника голови Нацбанку України - Олександр Писарук, а в січні - перший заступник глави Мінекономрозвитку Руслан Корж. Всі до призначення працювали в бізнесі.

Також нагадаємо, що 18 вересня 2015 року Верховна Рада не підтримала заяву про відставку голови МОЗ Олександра Квіташвілі.

У грудні 2015 року про відставку заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. У січні 2016 року піти з Кабміну вирішив і міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко.

Парламентська коаліція обговорює зміну складу Кабміну.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 848 | Додав: adminA | Теги: Тиск, захист членів Кабміну, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]