Пт, 2024-04-19, 06:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:00
Яких рейсів позбудуться російські та українські авіакомпанії стало відомо
Інші останні Економічні новини

 Чотири російські компанії - "Аерофлот", "Трасаеро", "Росія" і "Сибір", які потрапили під санкції відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, і у зв`язку із забороною польотів в Україну з 25 жовтня 2015 року, втратять 106 дозволів на регулярні щотижневі польоти між Україною і Росією. Про це йдеться у відповіді Державної авіаційної служби України (Державіаслужба) на запит УНІАН.

Згідно з повідомленням, загальна кількість дозволів, які були видані російським авіакомпаніям, включаючи "Ютейр", яка не потрапила під санкції (не здійснювала польотів до Криму), на період літньої навігації 2015 року становитимуть 135.

Згідно з наданими даними, авіакомпанія "Аерофлот" мала дозволи на 35 щотижневих рейсів за маршрутом Москва - Київ і 21 дозвіл за маршрутом Москва - Одеса. "Трансаеро" - 19 дозволів на польоти Москва - Київ і 9 - на маршрут Москва - Одеса. Авіакомпанія "Сибір" отримала 14 дозволів на перельоти Москва - Київ, і 1 - за маршрутом Москва - Одеса.

"Ютейр" мала 21 дозвіл на польоти Москва - Київ, 7 - Москва - Львів і 1 - Сургут - Київ. "Росія" отримала 7 дозволів на польоти Санкт-Петербург - Київ.

Водночас з української сторони дозволи на регулярні польоти до Росії мали три перевізники - найбільший український авіаперевізник "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), "Дніпроавіа" і "МоторСіч".

МАУ отримала 13 дозволів на польоти Київ - Москва, 13 - на Київ - Санкт-Петербург, 3 - на Київ - Калінінград, а також 5 - на маршрут Одеса - Москва і 3 - Одеса - Санкт-Петербург. При цьому в Державіаслужбі не уточнили кількість фактично виконаних рейсів.

Крім того, за даними служби, за період січень-вересень 2015 року між Україною і Росією було виконано 339 чартерних рейсів українськими та 885 рейсів іноземними авіакомпаніями, з яких частка російських авіакомпаній становила лише 11 рейсів, при цьому 4 - в рамках місії ОБСЄ.

25 вересня Кабінет міністрів України, відповідно до рішення Ради національної безпеки і оборони України, ухвалив рішення заборонити польоти російських авіакомпаній в Україні (в першу чергу - "Аерофлоту" і "Трансаеро"), а також транзитні польоти російських авіакомпаній через територію України у разі, якщо вони везуть товари військового призначення, подвійного призначення або перевозять російських військових. Заборона починає діяти з 25 жовтня.

У відповідь Російська Федерація як "дзеркальний захід" запровадила з 25 жовтня поточного року заборону на польоти українських авіакомпаній до міст Російської Федерації. Повідомлення про заборону польотів вже отримали три українські авіакомпанії - "МАУ", "Дніпроавіа" і YanAir.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив главі Міністерства інфраструктури Андрію Пивоварському провести консультації з авіаційною владою Російської Федерації про дотримання принципу взаємності в плані польотів між країнами. При цьому він зазначив, що Україна не зніме санкцій до звільнення Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 828 | Додав: admin | Теги: україна, рейс, авіакомпанія, Росія, позбавлення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]