Пт, 2024-03-29, 10:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:36
Кабмін попереджає про ризики блокади російських фур
Інші останні Економічні новини

  Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський запевняє, що ніякої блокади транзиту російських фур наразі немає.

Про це він заявив 28 лютого в ефірі одного з телеканалів, передає Українська правда.

"Автомобілі з російською реєстрацією, які з 25 лютого заходили на територію України з ЄС, Бєларусі чи Росії - усі або виїхали за межі України, або зараз відпочивають і продовжать рух завтра", - заявив він.

За словами міністра, наразі ніякої "блокади" немає, "є висловлювання позиції громадських активістів від партії "Свобода".

Також Пивоварський повідомив, що українських вантажівок, які їдуть транзитом по території РФ, у 7 разів більше, ніж російських вантажівок, які прямують транзитом через Україну.

При цьому міністр підкреслив, що блокування транзиту вантажівок з російською реєстрацією може мати наслідком позови проти України до Світової організації торгівлі.

"Наші європейські партнери у разі, якщо буде блокування транзиту, можуть подати позови до Світової організації торгівлі проти України", - зазначив Пивоварський та додав, що за міжнародними правилами, блокування транзиту заборонено, "транзит не має кордонів".

Нагадаємо, 11 лютого громадські активісти в 10 областях України почали безстрокову акцію щодо недопущення виїзду з України в напрямку міжнародних кордонів вантажних автомобілів з номерами російської реєстрації.

У відповідь на дії активістів 14 лютого російський уряд заборонив транзит українських вантажівок по своїй території. У свою чергу Кабінет Міністрів України від 15 лютого ухвалив дзеркальні заходи і припинив дію транзитних дозволів, виданих для вантажних автомобілів з реєстрацією в РФ.

На засіданні уряду 24 лютого Кабінет міністрів України дозволив транзит російських вантажівок з 25 лютого і доручив Міністерству внутрішніх справ забезпечити безпеку руху транзитних потоків.

Разом з часом 26 лютого ВО "Свобода" оголосило про відновлення блокування транзиту російських вантажівок по території України.

На Львівщині активісти "Свободи" зупинили 22 російські фури

В с. Гамаліївка (Львівська область) триває транспортна блокада російських фур. Про це заявили в ВО "Свобода", повідомляє 112.ua.

Так, протягом 28 лютого при в'їзді у Львів на блокпості були зупинені 22 російські фури, які у супроводі машин Нацполіції рухалися в бік Державного кордону України.

Під вечір до активістів приїхали невідомі люди "кримінальної зовнішності", які звертаючись до активістів російською мовою з "нецензурною лайкою і погрозами" намагалися домогтися пропуску зупинених автомобілів.

"У цей час водії кілька разів намагалися протаранити живий ланцюг "свободівців" своїми фурами. За цим мовчки стежили поліцейські супроводу", - написав на своїй сторінці у Facebook керівник відділення об'єднання у Львові Любомир Мельничук.

Також наголошується, що деякі водії намагалися замаскувати номерні знаки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 797 | Додав: adminA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]