Пт, 2024-03-29, 17:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:07
Кабмін затвердив Єдине митне вікно. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

  Кабінет міністрів затвердив концепцію створення і функціонування автоматизованої системи "єдине вікно", що спрощує митні процедури та усуває доступ правоохоронців до митних оглядів. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабінету міністрів 25 травня, пише Економічна правда.

"Єдине вікно" - це електронна система обміну даних, що спрощує і зменшує кількість митних процедур. Інформація про вантаж, який проходить через кордон, буде автоматично з'являтися на митних пунктах і у всіх службах контролю.

Так, концепція "єдиного вікна" передбачає, що митний, санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний та інші види контролю здійснюватимуться за допомогою електронного обміну даними без паперових документів, печаток і штампів.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про реформування митної служби.

"Я прошу по цьому розпорядженню розпочати роботу і продовжити роботи щодо процедури догляду товарів", – сказав прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

"І "митну сотню", яку ми маємо організувати як міжвідомчий підрозділ боротьби з контрабандою", – додав він після ухвалення рішення.

Перед цим він запевнив, що подолає "мафію" на митниці Державної фіскальної служби – і не лише там.

"Ми дотиснемо цю історію… Ми наведемо порядок на українській митниці, ми наведемо порядок в українських ліках, ми наведемо порядок у податковій, ми наведемо порядок в дерегуляції", – заявив Гройсман.

"Ми знищимо як клас рекетирів у будь-яких погонах. Їх не буде просто. І кожен день ми будемо це робити, бити в одну точку", – пообіцяв прем’єр.

Гройсман обіцяє поставити крапку на "горіховій мафії"

Кабінет міністрів у середу, 25 травня, ухвалить рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховій мафії", заявив Володимир Гройсман.

"Ми сьогодні ухвалимо рішення, яке повністю поставить крапку на так званій "горіховій мафії", коли бізнес, який вирощує і збирає горіхи для того, щоб їх експортувати, відчуває тиск з боку правоохоронної системи", - сказав Гройсман.

За його словами, правоохоронні органи ставлять автомобілі з вантажем на відстій на 2-3 тижні для нібито здійснення перевірок, і, таким чином, вимагають з експортерів хабарі.

"Рішення, яке ми з вами ухвалимо, буде регламентувати таку перевірку за 4 години. Якщо за чотири години не встигли - за мовчазною згодою транспорт має їхати на митницю і на цьому ставити крапку", - сказав прем’єр.

Раніше губернатор Одеської області Міхеїл Саакашвілі заявляв, що в Україні існує так звана "горіхова мафія", яка фактично не дозволяє приватним виробникам отримати ліцензії на експорт українських горіхів.

11 травня на Гройсман доручив Міністерству економічного розвитку і торгівлі та іншим профільним відомствам надати для розгляду на наступному засіданні уряду постанову, в якому буде запропоновано комплекс заходів щодо усунення на українських митницях зловживань з експортом горіхів.

ДФС передала до Мінфіну проект закону "Про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування деяких операцій з продуктами рослинного походження).

ДФС пропонує зміни до Податкового кодексу щодо ліквідації "схем з горіхами". Найчастіше такі схеми застосовуються за операціями з продуктами рослинного походження - горіхи, гриби і ягоди.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 879 | Додав: adminA | Теги: Єдине митне вікно, Кабмін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]