Сб, 2024-04-20, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:43
Кузьму Скрябіна Порошенко посмертно нагородив орденом
Інші останні Культурні новини

Президент Петро Порошенко розглянув розміщену на веб-сайті Офіційного інтернет-представництва президента України електронну петицію щодо "присвоєння Андрію Кузьменку звання народного артиста України", яку підписали понад 26 тисяч громадян, повідомляє прес-служба глави держави.

"Слід зазначити, що відповідно до пункту 7 Положення про почесні звання України, затвердженого Указом Президента України "Про почесні звання України" від 29 червня 2001 року № 476, присвоєння почесного звання посмертно не провадиться", - відзначає Порошенко.

Водночас, враховуючи численну підтримку відзначення Кузьменка державною нагородою та його значний внесок у розвиток української культури та збагачення вітчизняного музичного мистецтва, президент підтримав пропозицію Комісії державних нагород та геральдики про нагородження Андрія Кузьменка орденом "За заслуги" І ступеня (посмертно).

"Дякую за активну позицію щодо відзначення заслуг талановитого музиканта, якого шанують мільйони українців. Вдячний батькам Андрія, які виховали достойного сина і громадянина. Переконаний, його пам'ятатимуть і наші воїни, яких Андрій підтримував у боротьбі з агресором", - заявив президент.

Нагадаємо, Кузьма Скрябін загинув у ДТП 2 лютого 2015. У Дніпропетровській області його позашляховик зіткнувся з вантажівкою, музикант помер на місці. Похований Андрій Кузьменко у Львові. На місці загибелі Кузьми Скрябіна встановили пам'ятник.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 884 | Додав: adminA | Теги: Порошенко посмертно, орден, Кузьма Скрябін | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]