Ср, 2024-04-24, 08:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:34
КВУ назвав міста, де є проблеми з організацією виборів
Інші останні Політичні новини

Комітет виборців України назвав населені пункти, в яких зафіксовані серйозні проблеми з ходом виборчого процесу, йдеться на сайті організації.

До "гарячих точок" віднесли 20 міст, в яких спостерігалися проблеми з технічною організацією виборів, криміналізацією виборчого процесу та жорсткою конкуренцією між кандидатами.

У чотирьох містах зафіксовані проблеми відразу за кількома параметрами. До таких міст належать Дніпропетровськ, Харків, Рівне та Херсон.

У 11 містах є проблеми з технічною організацією виборів (запізнення з виготовленням або серйозні помилки в бюлетенях, явно виражена некомпетентність або заангажованість ТВК). До таких міст належать Черкаси, Тернопіль, Новомосковськ, Лисичанськ, Маріуполь, Цюрупинськ, Ужгород, Харків.

У 8 містах зафіксовані випадки криміналізації виборчого процесу (нападу на кандидатів, штаби, агітаторів, знищення агітаційної продукції/наметів). Зокрема, у Рівному, Херсоні, Одесі, Луцьку, Глухові, Ірпені, Харкові та Каховці.

Ще у 8 містах спостерігається висока конкуренція між кандидатами, що може призвести до незаконних спроб вплинути на волевиявлення громадян. Зокрема, такі випадки зафіксовані в Миколаєві, Дніпропетровську, Херсоні, Вінниці, Кременчуці, Жмеринці, Нікополі і Рівному.

Раніше Комітет виборців України зафіксував зниження конкуренції між кандидатами в депутати місцевих рад у виборчих округах і зменшення масштабів "чорного піару" на нинішніх місцевих виборах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 877 | Додав: adminA | Теги: організація виборів, КВУ, міста, проблеми | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]