Вт, 2024-04-23, 16:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:20
Луценко обіцяє покінчити зі "сходками" та репресіями в ГПУ. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

На засіданні фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко запевнив, що йому ніхто не буде вказувати, що робити в Генеральній прокуратурі України. Про це в ефірі "Вечірнього прайму" на телеканалі "112 Україна" заявив народний депутат від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафа Найєм.

"Я був на ранковій фракції і хочу дещо уточнити. Пан Луценко відкрито сказав, що йому пропонували посаду генпрокурора. Він погодився на цю пропозицію. Він буде висунутий на цю пропозицію, він це теж сказав", - зазначив нардеп.

Ба більше, за його словами, Луценко розповів, чим має намір займатися в Генпрокуратурі. "Принаймні те, що я згадую, Луценко заявив, що в Генпрокуратурі більше не буде ніяких "сходняків" депутатів, які будуть зустрічатися зі слідчими. Він пообіцяв, що в Генпрокуратурі не будуть займатися репресіями... І він сказав, що ніхто не буде йому вказувати, що робити в прокуратурі. І він не бачить свого майбутнього, якщо ГПУ не стане продовженням цінностей Майдану. Це те, що сказав пан Луценко на фракції, і те, що було сприйнято дуже позитивно", - резюмував Найєм.

Законопроект, що дозволяє особі без юридичної освіти обіймати посаду генпрокурора, не було схвалено парламентом, зокрема через те, що фракція "Блоку Петра Порошенка" дала недостатню кількість голосів за нього. Про це на телеканалі "112 Україна" заявив нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко.

За його словами, тепер для схвалення зазначеного документа необхідно знову зареєструвати проект закону з аналогічним змістом.

"За процедурою тепер треба заново зареєструвати законопроект з аналогічним змістом. Ініціатива того, щоб такий законопроект було прийнято, була у БПП, це їхня ініціатива була в тому, щоб дати можливість Юрію Луценку, який на сьогодні не відповідає вимогам, що пред'являє закон про прокуратуру, стати генпрокурором. Тому найближчим часом вони повинні будуть визначитися: або повторно виносити такий законопроект за новим номером реєстрації, або відмовлятися від подібної процедури", - сказав Геращенко.

Він підкреслив, що фракція НФ дала максимальну кількість голосів за законопроект.

"Чому не вистачило голосів? Ми як члени коаліції підтвердили свою позицію, проголосували, віддали 75 голосів від НФ. Але, на жаль, БПП дав недостатньо голосів, і законопроект не пройшов", - зазначив він.

"Я противник порушення регламенту і вважаю правильним, що все приймалося в рамках закону. Що стосується того, що у нас на сьогодні є в парламенті, то найчастіше закон перекреслюється питаннями політичної необхідності", - резюмував нардеп.

Депутати Верховної Ради намагатимуться набрати голоси за закон про реформу Генеральної прокуратури України в інший день. Про це заявила заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд.

"З огляду на те, що на сайті ми бачимо, що закон не відхилено, а просто не набрав достатньої кількості голосів, значить, в мене є таке передчуття, що цей законопроект буде намагатися набрати голоси в якийсь інший день, що, на жаль, ми вже спостерігали в парламенті не один раз. Ситуація принизлива, якщо чесно. Вона не робить честі ні реформі інституту прокуратури, яку так усі декларують, ні особисто панові Луценку. Я його поважаю як політика, але він не гідний такого просування на посаду", - зазначила вона.

Нагадаємо, Верховна Рада проголосувала в першому читанні реформу Генеральної прокуратури щодо можливості призначення генпрокурора без юридичної освіти. За законопроект голосували двічі, першого разу ініціатива набрала 224 голоси, другого – 221. Президент України Петро Порошенко переніс робочий візит до Великобританії, зокрема у зв'язку з ситуацією, що склалася навколо обрання нового генерального прокурора.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Андрій Парубій повідомив, що президент Петро Порошенко розглядає на посаду генпрокурора тільки одну кандидатуру – Юрія Луценка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: Луценко, ГПУ, сходки, репресії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]