Пт, 2024-04-19, 00:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:28
Луценко розповів про "проблемні" справи ГПУ: хоче зламати стару систему. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Жодної кримінальної справи проти високопосадовців чи народних депутатів, а також проти екс-чиновників режиму Януковича для передачі у суд наразі немає. Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю телеканалу ICTV, передає Українська правда.

"Є погана новина: жодної справи, яку я можу з чистим серцем зараз підписати і відправити на зняття недоторканості у Верховну Раду або до колишніх високопосадовців - у суд - немає. Готових справ - немає. З іншого боку - гарна новина: матеріалів багато", - зазначив Луценко.

Готових справ проти колишніх чиновників режиму екс-президента Віктора Януковича, які, за твердженням деяких депутатів, начебто вже лежать на столі у Луценка, також немає, йдеться у сюжеті.

При цьому Луценко повідомив, що досі "клієнтом" ГПУ є нинішній спікер ВР Андрій Парубій, проти якого було відкрито провадження за фактом сутичок у залі Верховної Ради під час голосування за "харківські угоди" (2010 рік) через те, що він кинув димову шашку у сесійному залі.

На запитання, що робити тепер з подібного роду справами Луценко заявив: "Справи проти всіх жертв політичних і бізнес-мотивованих репресій треба закрити".

За словами генпрокурора, саботажу з боку прокурорів наразі немає, і зі звільненням своїх заступників і слідчих поспішати він не буде: "Даю усім 100 днів на завершення справ".

Президент Петро Порошенко сподівається, що новий генпрокурор зуміє зламати стару систему ГПУ і не ставить жодних умов, повідомив Луценко в інтерв'ю веб-виданню Цензор. За його словами, президент не ставив будь-яких умов і не просив зберігати когось на своїй посаді або призначати в ГПУ.

"Він розуміє, що це - ледь не останній шанс на зміну ситуації. З одного боку я повинен зламати стару систему, з другого - негайно дати результат", - сказав Луценко, зазначивши, що це практично неможливо.

Луценко заявив, що необхідно працювати на результат: "Всі симпатії і антипатії повинні відійти на задній план. Потрібен суспільний результат", - зазначив він і додав, що кредит довіри вичерпано і слова знецінені - "потрібні важливі справи в судах та справедливі вироки".

Як повідомлялося, генпрокурор Юрій Луценко проінформував про зміни в структурі Генеральної прокуратури і розслідуванні справ Майдану і злочинів часів екс-президента Віктора Януковича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: стара система, Луценко, ЗЛАМ, проблемні справи ГПУ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]