Чт, 2024-03-28, 16:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:25
Ми вже підвищили зарплати і пенсії, тому на обіцянки кандидатів розраховувати не варто - прем'єр
Інші останні Економічні новини

За словами прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, обіцянки кандидатів до місцевих виборів про те, що саме вони підвищать заробітні плати і пенсії, є міфом. Про це йдеться у відеоролику "10 хвилин з прем'єр-міністром".

"Обіцянки, що всім підвищать зарплати, пенсії, і всі стануть багато і щасливо жити - це також міф. Рішення про підвищення заробітних плат і пенсій вже прийняв уряд України. Так, це тільки перший етап. Так, мені б дуже хотілося підняти їх набагато більше. Але все, що ми заробили, весь ресурс, який ми додатково отримали, ми розподілили на підвищення зарплат, пенсій, стипендій - це 12,5 млн українських громадян, які отримали додаткові кошти, починаючи з 1 вересня поточного року", - зазначив Яценюк.

За його словами, саме органи місцевої влади повинні прозоро і ефективно використовувати кошти, які місцеві бюджети отримують внаслідок проведеної бюджетної децентралізації.

"Ми ухвалили рішення про бюджетну децентралізацію. Адже після того, коли ми передали низку фінансових повноважень у місцеві громади, доходи таких місцевих громад зросли на 40%. Це мільярди коштів, а якщо бути точним - то взагалі додатково місцеві громади отримали 20 млрд гривень. Використовувати їх треба прозоро, ефективно, і найважливіше - щоб кожен з вас відчув, що сплачені вами податки мають відношення до вашого особистого життя", - додав Яценюк.

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада України збільшила з 1 вересня мінімальну зарплату з 1 218 грн до 1378 грн, а прожитковий мінімум до 1330 грн, тобто на 13%.

Водночас, з початку поточного року показники середньої зарплати не змінилися. Так, за даними Мінфіну України середня зарплата по країні складає 160 доларів, що є одним з найнижчих показників у Європі.

Як свідчать дані Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна, рівно половина офісних працівників щомісяця витрачає свою зарплату раніше, ніж отримує наступну. При цьому ще півроку тому в настільки непростій ситуації перебувала лише третина "білих комірців".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 875 | Додав: adminA | Теги: обіцянки кандидатів, зарплати і пенсії, прем'єр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]