Пт, 2024-04-19, 22:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:28
Міліція взяла під цілодобову охорону дільничі комісії
Інші останні Політичні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк просить МВС жорстко контролювати спроби підкупу виборців та членів комісій на майбутніх місцевих виборах, а також попередити керівників виборчих комісій про кримінальну відповідальність за спроби фальсифікацій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Перед вами постає кілька задач. Перше тактичне завдання: їдьете до своєї області, зустрічаєтеся з керівниками виборчих комісій, інформуйте їх про те, що чинний кримінальний закон передбачає відповідальність за будь-які спроби зловживання або фальсифікації виборчого процесу",- сказав Яценюк, звертаючись до глави МВС і керівників регіональних підрозділів міністерства у вівторок на розширеній колегії МВС у Києві.

Друге завдання для міліціонерів, за словами прем'єра - це "дійсний контроль за спробами як підкупу виборців, так і підкупу членів виборчих комісій".

Саме це, як зазначив Яценюк, може відбутися в ніч підбиття підсумків голосування. За словами прем'єра, підкуп є одним зі шляхів зміни волевиявлення громадян.

"Завдання органів внутрішніх справ - не просто документування цих фактів, а розслідування, доведення до суду",- сказав він.

Також прем'єр наголосив на необхідності встановлення контакту з неурядовими громадськими організаціями та спостерігачами для оперативного реагування на будь-які спроби та факти спотворення волевиявлення.

Розповідаючи про політичний аспект виборів, прем'єр-міністр запевнив: "МВС і нова Національна поліція повністю деполітизовані".

"Для уряду, для МВС, для Національної поліції не має жодного значення ні назва партії, ані політичні гасла і прапори. Значення має лише одне - закон та захист прав громадян України за обрання місцевих депутатів і захист права бути обраним",- заявив Яценюк.

Він наголосив, що Нацполіція і МВС "не служать персоналіям у владі".

Правоохоронці взяли під цілодобову охорону усі дільничні виборчі комісії

Правоохоронці від сьогодні взяли під цілодобову охорону усі дільничні виборчі комісії. Про це повідомив голова координаційної групи Міністерства внутрішніх України, радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко після засідання колегії МВС України з підготовки органів внутрішніх справ до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів, передає УНІАН.

"Ми беремо під цілодобову охорону усі дільничні виборчі комісії. З сьогоднішнього дня завозяться вже бюлетені на ДВК і до 23 будуть заведені. Тобто цілодобова охорона, ми перевірили усі дільниці на придатність перебування там і членів ДВК і бази даних, які будуть вирішувати долю виборів", - зазначив він.

Стойко також додав, що Міністерство внутрішніх справ зафіксувало понад 2 тисяч повідомлень про порушення виборчого законодавства.

"Надійшло до нас 2356 повідомлень щодо порушень виборчого законодавства, 187 з них внесено до ЄРДР, 155 перебувають на розгляді в органах внутрішніх справ", - сказав він.

Він наголосив, що контрольована ситуація за чотири дні до виборів дає МВС "право на легкий оптимізм".

За словами Стойка, МВС працює в оперативному режимі і контролює ситуацію разом з СБУ.

"Були спроби прориву диверсійних груп з РФ. Вони намагалися зайти сюди не тільки з Росії, але з Бєларусі та Молдови. Але, як бачите, прикордонники разом з нами працюють, і все добре", - запевнив Стойко.

Він додав: "ніякий сепаратизм або дії, спрямовані проти Української держави, не пройдуть".

Розповідаючи про "гарячі точки" виборчого процесу, він нагадав, що ними залишаються регіони, що межують з Донбасом, і Черкасами.

"Гарячі точки не змінилися, а доповнилися Черкасами", - сказав радник глави МВС.

Також він повідомив, що правоохоронці наразі беруть під цілодобову охорону всі дільничні виборчі комісії, оскільки відсьогодні вже завозяться бюлетені.

Що стосується ситуації в Маріуполі, то станом наразі йдеться про те, що там мають відбутися вибори. Забезпечувати правопорядок у Маріуполі будуть всі наявні там сили правоохоронців.

"Там є спецбатальйони, Нацгвардія, міліція, яка служить Україні",- сказав Стойко.

"У нас працюють оперативні групи, групи документування, вибухотехніки, кінологи, у нас є резерв щодо України – близько 9 тисяч правоохоронців. Тобто, все готове до виборів з боку МВС", - підсумував він.

До охорони на місцевих виборах 25 жовтня буде залучено понад 100 тисяч правоохоронців

До охорони громадського порядку на місцевих виборах 25 жовтня буде залучено понад 100 тисяч правоохоронців. Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий сьогодні під час засідання колегії МВС України щодо підготовки органів внутрішніх справ до забезпечення правопорядку під час місцевих виборів.

"Відповідно до розрахунків сил та засобів в день голосування буде залучено понад 100 тисяч правоохоронців, а саме 73 тисячі працівників міліції, 1,6 тисяч працівників патрульної поліції, 4 тисячі слухачів навчальних закладів (МВС України - УНІАН), 8 тисяч військових Нацгвардії, 1,5 тисяч прикордонників, 13 тисяч працівників ДСНС", - зазначив він.

У МВС вважають, що в Маріуполі повинні відбутися вибори

Голова координаційної групи Міністерства внутрішніх справ України, радник міністра внутрішніх справ Іван Стойко вважає, що в Маріуполі Донецької області повинні відбутися вибори. Про це Стойко повідомив після засідання колегії МВС України.

"На цей час ми говоримо про те, що в Маріуполі повинні відбутися вибори. Багато що залежить не від нас, а від ЦВК. Ми не маємо права втручатися у виборчий процес, ми гарантуємо порядок та безпеку", - зазначив він.

"У нас працюють оперативні групи, у нас на 100% готовності групи і документування, вибухотехніки, кінологи та інші, тобто ми маємо резерв в Україні. Зі сторони МВС все готове до виборів", - додав Стойко.

Як повідомлялось, у Маріуполі вже зафіксовано 63 звернення про порушення у ході виборчої кампанії.

Зокрема, 9 жовтня до Головного управління МВС України в Донецькій області надійшла заява від голови Маріупольської виборчої комісії про навмисне знищення електронної бази даних.

16 жовтня учасники акції протесту заблокували вихід з робочого приміщення Маріупольської міської виборчої комісії.

17 жовтня до міліції надійшло декілька повідомлень про бійки у приміщенні, де базується комісія.

Крім того, вранці 19 жовтня у Маріуполі невідомі обстріляли будинок з гранатомета.

Пізніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський припустив, що місцеві вибори у Маріуполі Донецької області можуть бути скасовані. Однак президент Порошенко заявив, що вибори в Маріуполі мають відбутися.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера висловив думку, що оптимальним варіантом було б ухвалення рішення про неможливість проведення виборів у Маріуполі. Для того щоб провести в інший час, в інших умовах, щоб провести і конкурентну боротьбу, і які б гарантували незалежність самої територіальної виборчої комісії від впливу сторонніх політичних сил", - зазначив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 788 | Додав: adminA | Теги: міліція, дільничі комісії, цілодобова охорона | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]