Пт, 2024-03-29, 17:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:30
На період опалювального сезону Мінсоцполітики перерахує субсидії
Інші останні Економічні новини

Міністерство соціальної політики розпочало перерахунок субсидій, вже призначених 3,5 млн сімей, на період опалювального сезону, заявив міністр Павло Розенко на брифінгу 23 жовтня в Києві, передає УНІАН.

"Мінсоцполітики розпочало перерахунок субсидій з неопалювального сезону на опалювальний. Відбувається зміна норм споживання, які діяли в неопалювальний сезон. Тому субсидії 3,5 млн сімей перераховуються", - сказав він.

За словами міністра, перерахунок відбувається автоматично і не вимагає участі одержувачів субсидій, і буде закінчений до кінця жовтня.

"Перерахунок субсидій обов`язково буде закінчений до кінця жовтня", - наголосив очільник Мінсоцполітики.

Розенко також повідомив, що Міністерство соціальної політики дозволило орендарям житла отримувати субсидії на житлово-комунальні послуги без переоформлення рахунків на своє ім`я.

"Ми скасували необхідність обов`язкового оформлення особових рахунків на оплату житлово-комунальних послуг на особу, яка звертається за субсидією. Тобто якщо раніше особа, що орендує житло, повинна була за згодою власника оформити на себе рахунок, то сьогодні ми даємо можливість орендарям житла, серед яких багато внутрішньо переміщених осіб, звертатися за субсидіями без оформлення персонального рахунка", - сказав міністр.

Також, за словами Розенка, Мінсоцполітики запустило пілотний проект електронного оформлення субсидій у Києві і Вінниці з перспективою розширення на всі регіони України.

"Упродовж 2-3 тижнів ми будемо тестувати цю систему, отримаємо зауваження, врахуємо пропозиції... Є надія, що ми зможемо запустити цю систему по всій Україні через місяць", - сказав він.

За словами Розенка, подача заяви на отримання субсидій в електронному вигляді передбачатиме заповнення необхідних форм на ресурсі iGov, після чого заява розглядатиметься органами соцзахисту.

Як повідомлялося, за субсидіями на оплату житлово-комунальних послуг вже звернулося 3,8 млн українських сімей.

Жителям України у січні-вересні 2015 року було призначено субсидії на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг (ЖКП) на суму 705,4 млн грн, що на 649,5 млн грн, або в 12,8 раза більше, ніж у січні-вересні 2014 року.

За інформацією Держстату, субсидії на оплату ЖКП у січні-вересні поточного року були призначені 3,2 млн сімей, що становило 89,3% загальної кількості сімей, які звернулися за субсидіями. При цьому у міській місцевості субсидії були призначені 1,6 млн сімей, у сільській - 817,2 тис. сімей. Порівняно з січнем-вереснем 2014 року кількість сімей, яким були призначені субсидії, зросла на 2,6 млн, або в 5,4 раза.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 737 | Додав: adminA | Теги: мінсоцполітики, період опалювального сезону, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]