Пт, 2024-03-29, 13:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
НАБУ розпочинає співпрацю з ФБР. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

У лютому до Києва прибувають представники Федерального бюро розслідувань США, які будуть допомагати Національному антикорупційному бюро України у відстеженні грошових потоків. Про це 8 лютого в ефірі "Громадського ТБ" заявив голова НАБУ Артем Ситник.

"У лютому ми чекаємо представників Федерального бюро розслідувань США, які будуть нам активно допомагати, оскільки вони мають можливість відстежувати грошові потоки в доларах по всьому світу", - сказав він.

За словами Ситника, співпраця з ФБР дозволить контролювати проходження міжнародно-правових доручень через відповідні органи в США, і буде сприяти розслідуванню цих справ у "максимально короткі терміни".

Також він повідомив, що в лютому детективи НАБУ відвідають країни Євросоюзу для отримання міжнародно-правової допомоги у кримінальній справі проти депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, яку відкрили в Швейцарії.

"Зараз з усіма країнами, де ми можемо отримати інформацію, встановлені контакти. Вже заплановані виїзди детективів за кордон для того, щоб отримати цю інформацію. Це буде в лютому", - сказав очільник НАБУ.

Нагадаємо, з 19 по 21 січня Ситник перебував з робочим візитом у Вашингтоні.

Національне антикорупційне бюро України було створено 3 березня 2015 року.

16 квітня президент України Петро Порошенко після попереднього конкурсу призначив 35-річного юриста Артема Ситника директором бюро.

У травні НАБУ відкрило конкурс з набору перших 100 детективів. Переможцями у конкурсі стали 70 осіб. 1 жовтня вони вийшли на роботу.

16 грудня детективи НАБУ викрили першого хабарника.

Відповідно до закону про Нацбюро, під його підслідність підпадають корупційні правопорушення, вчинені державними чиновниками 1-ї і 2-ї категорій, а також суддями.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 834 | Додав: adminA | Теги: співпраця, ФБР, Набу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]