Пт, 2024-04-19, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
Насалик - ситуація в Міненерговугілля критична
Інші останні Економічні новини

Ситуація в Міненерговугілля на сьогоднішній день критична. Про це в ефірі "112 Україна" заявив міністр Ігор Насалик.

"Мене підтримали наші європейські партнери. Вони виділяють кошти, і ми будемо робити повністю фінансово-виробничий аудит всієї структури Міністерства енергетики і вугілля.

Ситуація на сьогоднішній день критична, я вам чесно кажу, починаючи від того, що заблоковані всі рахунки вже більше півроку, навіть "Енергоатому", а це основа енергетичної системи України, і рахунки не працюють.

Заблоковані рахунки "Центренерго". Тривають судові рішення. Навіть міністерство і те заблоковане, не може сплачувати за електроенергію", - заявив міністр.

За його словами, внутрішні заборгованості становлять більше 30 млрд грн. "Чи можемо ми реформувати енергетичний сектор, коли 30 млрд заборгованості? Тому я зараз активно працюю для того, щоб розшити бюджетні заборгованості і залишити комерційні борги. Коли з'являться комерційні борги, то всі зрозуміють, яка їх природа створення і хто за ними стоїть", - зазначив він.

У той же час Насалик песимістично налаштований щодо довгого перебування на посаді міністра.

"Я тут дуже песимістичний, тому що ті дії, які ми робимо в паливо-енергетичному комплексі, можуть призвести до того, що я можу і місяць бути, і два, і три. Я готовий. У крайньому випадку за те, що людина залишає по собі у своєму житті, її й цінують", - підкреслив міністр. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: ситуація, Міненерговугілля, Насалик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]