Пт, 2024-03-29, 09:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:01
Назвала найкращі фільми року національна спілка кінематографістів України
Інші останні Культурні новини

Національна спілка кінематографістів України назвали лауреатів у номінаціях найкращий ігровий фільм, найкращий неігровий фільм, найкращий анімаційний тощо.

Фільм "Пісня пісень" режисерки Єви Нейман став найкращим ігровим українським фільмом 2015 року за версією Національної спілки кінематографістів України. Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці організації.

Найкращий неігровий фільм - "Хуізмістерпутін?" Валерія Балаяна.

Серіал "Професіонали" Степана Коваля визнали найкращим серед анімаційних фільмів.

Кращий короткометражний фільм - "Rocketman" Дениса Кушнарьова і Дмитра Муленка.

"Жилець" Анастасії Матешко став найкращим дебютом.

Диплом Секретаріату Правління НСКУ "За громадянську та мистецьку мужність у фіксуванні та осмисленні подій російсько-української війни" – "Добровольці Божої чоти", режисери Леонід Кантер, Іван Ясній.

Стрічка Єви Нейман "Пісня Пісень", виробництва 1+1 Production, заснована на творі єврейського письменника Шолом-Алейхема. Дія відбувається в 1905 році і оповідає про хлопчика Шимека і дівчинку Бузю, що живуть в одному дворі. Що насправді Бузя для нього означає, Шимек починає розуміти лише через роки, далеко від дому, коли він отримує новину про те, що Бузя виходить заміж.

Нейман народилася в 1974 році в Запоріжжі. Вона вивчала право в університеті Філіппса в Марбурзі і режисуру в німецькій Академії кіно і телебачення в Берліні. Зняла 3 документальних і три ігрових повнометражних фільми, які були показані і отримали нагороди на численних міжнародних кінофестивалях.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 752 | Додав: adminA | Теги: національна спілка кінематографісті, найкращі фільми року | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]