Вт, 2024-04-16, 11:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Весь Архів новин

« 1 2 ... 44 45 46 47 48 ... 61 62 »


У 2010 році науковці припустили, що в кожному з нас є частка неандертальця. Таким був висновок з проведеного аналізу генома неандертальців, пояснює журналіст Стів Коннор.
Останні Новини світу науки і технологій | Новини європейської України| Додано: 2012-08-14| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Вдала посадка марсохода Curiosity крім задоволення від успішно виконаної роботи принесла деяким учасникам цього космічного проекту ще й всесвітню славу.


Одне із головних завдань "К'юріосіті" - аналіз хімічного складу ґрунту планети на поверхні і на невеликій глибині. Серед його аналітичних інструментів є квадрупольний мас-спектрометр, газовий хроматограф і рентгенівські спектрометри.



Більше 50 мільйонів років назад Антарктика представляла собою досить комфортну для проживання територію, де було завжди тепло і росли пальми.




Науковці з Франції розробили пристрій, за допомогою якого можна писати і малювати очима, без участі кінцівок. Апаратура відстежує рух очей людини (eye tracking).



Космічний телескоп Hubble зробив зображення спіральної галактики з перемичкою в сузір'ї Діви.



NASA ще раз випробувало перший повноцінний прототип надувного теплового щита для космічних кораблів. Про це повідомляється на сайті агентства.



Телескоп Spitzer виявив невелику екзопланету розміром трохи меншу за Землю, віддалену від неї на 33 світлових роки і розташовану в сузір'ї Лева, що робить її, можливо, найближчою до нас землеподібною планетою з усіх відомих, повідомляють "Новини науки"



Вчені з Китаю вирішили прорахувати наближення кінця світу. Темна енергія може стати причиною "Великого розриву" і знищення видимої матерії через 16 мільярдів років, заявляють китайські астрофізики.



Компанія Google спільно з Університетом Міннесоти розмістили на картографічному сервісі Google Maps панорамні знімки, зроблені на Південному полюсі планети.



Історик з американського Інституту фізики Алекс Веллерштайн виклав в Інтернеті рідкісне відео ядерних випробувань, на якому ядерний вибух можна не тільки побачити, а й почути наживо.



Українець збудував підводний човен, який може робити фігури вищого пілотажу. "Під водою я відчуваю себе як птах, що ширяє в небі!" - з такими словами показує  свій винахід - одномісний підводний човен.



Космічний корабель "Союз ТМА-05М", що стартував до МКС з новим екіпажем космонавтів, відокремився від ракети-носія "Союз-ФГ" і вийшов на проміжну орбіту.



Група Гільєма Англад Ескуде з університету Геттінгена використала нову методику пошуку планет, що обертаються навколо далеких зірок.



Влада міста Суракарта в провінції Центральна Ява вирішили відправити одну зі своїх підопічних у реабілітаційний центр.