Ср, 2024-04-24, 13:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:40
Окупанти зазнають втрат під Авдіївкою. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Один український військовослужбовець загинув і двоє були поранені за минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник, пише Інтерфакс-Україна.

"За добу в результаті бойових дій один військовослужбовець загинув, ще двоє дістали поранень. Цих втрат сили АТО зазнали на донецькому напрямку", - сказав він.

Він зазначив, що в понеділок на луганському напрямку сталися два збройних зіткнення, а на донецькому напрямку майже всі обстріл з боку незаконних збройних формувань були мінометними та відбувалися переважно в темний час доби.

"За підрахунками штабу, наші позиції обстріляли майже 140 мін з 82-мм і 120-мм мінометів. Ворожі обстріли відбулися по всьому фронту від Луганського до Опитного. Практично завжди окупанти відкривали вогонь у темний час доби. Загалом за минулу добу на донецькому напрямку скоєно 10 ворожих обстрілів", - повідомив Мотузяник.

За словами спікера АП, бойові дії велися переважно на півночі – в Мар'їнському та Волноваському районах. Зокрема, під Красногорівкою відбувся мінометний обстріл з боку НЗФ, а в Новотроїцькому – снайперський.

На маріупольському напрямку вчинено 9 ворожих обстрілів, повідомив Мотузяник. Також, за його словами, у понеділок сили АТО зафіксували проліт 6 безпілотних літальних апаратів на донецькому напрямку.

Минулої доби на Донбасі українськими військовослужбовцями було знищено двох бойовиків, а ще шістьох – поранено, повідомив Мотузяник.

"За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, втрати противника за минулу добу становлять двоє загиблих та шість поранених бойовиків зі складу одразу двох підрозділів незаконного збройного формування під назвою так званого "ДНР", які діяли в Авдіївській промзоні, а також на трасі Новоазовськ-Маріуполь", - сказав Мотузяник.

Він зазначив, що розвідка повідомляє про постачання техніки та пального для окупантів.

"Днями на станцію Харцизьк прибули 5 танків, 4 бронетранспортери, 2 установки "Град", 2 самохідні артилерійські установки, 3 вагони з боєприпасами, а також 3 цистерни з дизельним пальним", - заявив Мотузяник.

Окрім того, на станцію в Іловайську прибули 9 цистерн з дизпальним для бойовиків.

Напередодні повідомлялося, що троє українських військовослужбовців загинули в зоні проведення антитерористичної операції в результаті бойових зіткнень, ще вісім були поранені. Також 29 травня в штабі АТО повідомили, що загинули п'ятеро військовослужбовців, а ще четверо зазнали поранень. Крім того, на лінії фронту з'явилася нова "гаряча точка" - селище Новоселівка Друга в Ясинуватському районі Донецької області, де бойовики спробували штурмувати український опорний пункт.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 796 | Додав: adminA | Теги: окупанти, Авдіївка, Втрати | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]