Пт, 2024-03-29, 03:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:18
Олланд - підсумки газових переговорів між Україною, РФ та Єврокомісією підіб'ють у листопаді
Інші останні Економічні новини

Чергова зустріч щодо газу у форматі РФ-Єврокомісія-Україна, як очікується, пройде на початку листопада.

"Газові угоди будуть підписані і повинні будуть виконуватися в тому обсязі і за тих умов, як це було передбачено раніше. На початку листопада пройде додаткова зустріч, на якій будуть підведені підсумки цього процесу", - заявив президент Франції Франсуа Олланд на прес-конференції за підсумками "нормандського" саміту в Парижі, передає "Інтерфакс".

Як повідомлялося, Україна до початку опалювального сезону 2015-2016 рр. та для гарантії безперебійного транзиту російського газу в ЄС має збільшити обсяги газу у своїх підземних сховищах до 19 млрд куб. м. На поточний момент в сховищах нагромаджено близько 15,5 млрд кубометрів палива. Як очікується, Україна зможе закупити у Росії близько 2 млрд кубометрів відсутнього обсягу. Решту газу буде закуплено у європейських постачальників. Фінансування закупівлі здійснюється як за рахунок власних коштів України – в обсязі 500 млн дол, так і за рахунок залучених коштів: а саме – кредитних ресурсів ЄБРР та Світового банку.

За словами міністра енергетики Володимира Демчишина, тристоронній протокол між Україною, Євросоюзом і Росією про придбання нашою країною російського газу буде підписано найближчим часом.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Листопад, україна, підсумки газових переговорів, Єврокомісія, РФ, Олланд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]