Вт, 2024-04-23, 20:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:04
Пенсійну реформу Греція ухвалила
Інші останні Новини Європейського Союзу

Парламент Греції проголосував за непопулярний законопроект, який передбачає проведення пенсійної реформи і підвищення податків, передає ВВС.

Законопроект, необхідний для отримання міжнародної фінансової допомоги, вже на стадії обговорення викликав хвилю обурення у багатьох греків. Протягом двох днів в країні проходили загальні страйки, не працював громадський транспорт.

Реформа передбачає скорочення деяких пенсійних виплат, злиття декількох пенсійних фондів, підвищення соціальних внесків і податків на середній і високий дохід.

В даний час Греція не може отримати наступний транш фінансової допомоги в розмірі 5 млрд євро, оскільки однією з умов його отримання є скорочення пенсійних витрат.

Дебати з питання про пенсійну реформу і підвищення податків в грецькому парламенті тривали дві доби.

Обговорення супроводжувалося демонстраціями протесту в Афінах і Салоніках. В Афінах під час акції протестувальники кидали в поліцію "коктейлі Молотова", а правоохоронці відповіли світлошумовими гранатами та сльозогінним газом.

В результаті прем'єр-міністру Алексісу Ціпрасу вдалося переконати парламентарів у необхідності схвалити законопроект.

Як відомо, в минулому році міжнародні кредитори домовилися виплатити Греції фінансову допомогу в розмірі 86 млрд євро. Однак кредитори побоюються, що Греція не зможе виплатити поточний борг у розмірі 3,5 млрд євро. Його потрібно погасити в липні, але через те, що домовленості з реформ так і не досягли, Афіни можуть виявитися не в змозі погасити заборгованість.

МВФ та інші кредитори вимагають, щоб Греція брала подальші заходи для економії бюджету з тим, щоб акумулювати фонд в розмірі 4 млрд євро на випадок непередбачених обставин або якщо реформи в країні не будуть проведені в обіцяному масштабі.

Минулого літа криза досягла піку, Греція оголосила дефолт і не змогла виплатити черговий кредит, а в країні почали обговорювати можливість виходу з єврозони.

На даний момент Греція вже скорочує витрати. До 2018 року країна повинна урізати витрати на 3% від ВВП, тобто на 5,4 млрд євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: пенсійна реформа, Греція | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]