Ср, 2024-04-24, 09:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:36
Перемовини про вільну торгівлю з Сербією Україна зупинила
Інші останні Економічні новини

Серед пріоритетів України у процесі укладання угод про зони вільної торгівлі серед країн, які не є членами ЄС, є Канада, Туреччина та Ізраїль, натомість переговори про ЗВТ із Сербією заморожені. Про це у коментарі Укрінформу у Брюсселі заявила заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

"Цього року у нас стоїть у пріоритеті формування спільно з українським бізнесом переліку країн, з якими ми далі ведемо переговори про лібералізацію. Роботи достатньо. Треба завершити Канаду - ратифікувати угоду про зону вільної торгівлі, треба до якогось етапу довести Туреччину й Ізраїль", - сказала вона.

"Об’єктивно, зараз ми призупинили і для себе заморозили переговори із Сербією. Вони були на порядку денному, але на даний момент ми не бачимо великого запиту з боку бізнесу на ці перемовини", - розповіла заступниця міністра економічного розвитку і торгівлі.

Вона наголосила, що у міністерства стоїть завдання продовжити опрацювання пулу угод, переговори за якими про зони вільної торгівлі вже були започатковані.

"Цього року ми також ставимо завдання пропрацювати з усіма бізнес-асоціаціями і промисловими асоціаціями пріоритети на наступні періоди щодо укладання зон вільної торгівлі. У міністерстві, звичайно, є своє бачення, але треба розуміти, які є запити бізнесу", - зауважила Микольська.

Раніше повідомлялося, що Україна може створити ЗВТ із Західною Африкою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 821 | Додав: adminA | Теги: україна, перемовини про вільну торгівлю, Сербія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]