Чт, 2024-03-28, 15:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Під відкритим небом у Києві проходить виставка "Українська Друга світова"
Інші останні Столичні новини - новини Києва

У центрі Києва біля монумента Незалежності відкрилася виставка "Українська Друга світова", присвячена історії нашої держави і українців у війні.

Експозиція створена спільними зусиллями Українського інституту національної пам'яті та Центру досліджень визвольного руху, йдеться на сайті інституту.

Виставка представляє український вимір Другої світової війни. З 1 вересня 1939 року, коли українці в складі Війська Польського вступили в бій з гітлерівськими агресорами, до останніх пострілів на Далекому Сході - у війні з Японією.

У центрі уваги експозиції - Україна і роль українців у світовій війні. І найголовніше: внесок українського народу в перемогу над нацизмом на всіх фронтах: від Атлантики до Тихого океану.

Вуличний варіант виставки вже експонувався у Львові, Києві, Одесі, Черкасах, Чернігові, Конотопі, а також банерний варіант можна було побачити в Дніпропетровську.

Крім того, "Українська Друга світова" незабаром буде представлена ​​в Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Луганській, Харківській і Кіровоградській областях.

Також можна відвідати виставку і в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (термінал D).

Виставка триватиме тиждень.

Нагадаємо, 8-9 травня в Києві пройдуть меморіальні й урочисті заходи в рамках святкування Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 701 | Додав: adminA | Теги: виставка Українська Друга світова, Київ, відкрите небо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]