Сб, 2024-04-20, 08:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:54
Підвищення цін на паливо Гройсман пояснив змовою АЗС. АМКУ підтвердив
Інші останні Економічні новини

Підвищення цін на пальне на українських АЗС є результатом нечесних змов. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман в п'ятницю, 20 травня, відповідаючи на питання депутата Борислава Берези про те, чому дорожчає паливо, передає "Украінская правда ".

"Ми теж бачимо, що такі синхронні дії можуть носити ознаки змови з регулювання цих цін. Дивним чином, на деяких автозаправних станціях це відбувається майже синхронно", - сказав він.

Гройсман додав, що 10 травня перший віце-прем'єр Степан Кубів з цього приводу направив звернення до Антимонопольного комітету і висловив переконання, що роль АМКУ в цій сфері слід посилювати.

Також прем'єр заявив, що наступного тижня проведе робочу нараду з керівництвом АМКУ "з тим, щоб ми зрозуміли, які у нас є правові інструменти швидкого реагування з цими питаннями в тому числі".

У той же час, Антимонопольний комітет України завершив розслідування про наявність антиконкурентних узгоджених дій при встановленні роздрібних цін на пальне, зробивши попередні висновки про наявність порушень.

"Антимонопольний комітет направив суб'єктам господарювання попередні висновки у справі про порушення законодавства про захист економічної конкуренції. Відповідне рішення Комітетом буде прийнято у встановлений законодавством термін", - йдеться в повідомленні АМКУ.

Відомство нагадує, що за вчинення подібного порушення передбачено накладення штрафу в розмірі до 10% доходу (виручки) суб'єкта господарювання за рік, що передує року накладення штрафу.

У той же час вказівки на конкретних учасників ринку в релізі відсутні.

Як відомо, ціни на паливо на українських АЗС ростуть вже кілька тижнів поспіль.

Відзначимо, в лютому українські автозаправки також запідозрили у змові. Антимонопольним комітетом України було розпочато розгляд справи за ознаками вчинення операторами ринку роздрібної реалізації світлих нафтопродуктів антиконкурентних узгоджених дій.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: АМКУ, Гройсман, змова АЗС, ціни, Паливо | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]