Пт, 2024-03-29, 12:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:17
Після "великодньої тиші" повертаються посилені обстріли. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Один український військовослужбовець загинув за минулу добу, ще один зазнав поранення на Донецькому напрямку внаслідок бойових дій, повідомив спікер Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко, пише Інтерфакс-Україна.

"За минулу добу внаслідок активних бойових дій в зоні АТО один військовослужбовець загинув, ще один отримав поранення на донецькому напрямку", - сказав він на брифінгу в понеділок, 16 травня, в Києві.

Лисенко також уточнив, що загинув військовослужбовець поблизу Опитного, а один зазнав поранень у Зайцевому внаслідок обстрілу з боку бойовиків.

Спікер АП поінформував, що за минулу добу різко зросла кількість обстрілів на Донецькому напрямку. Найбільшу активність бойовики проявляють у районі Світлодарської дуги, Авдіїки, Опитного, Зайцевого. Зокрема, в районі Опитного булоа зафіксовано спробу прориву лінії фронту ворожою диверсійно-розвідувальною групою (ДРГ).

Також "гарячим" залишається Маріупольський напрямок. Тут обстріл зафіксований у районі Мар’їнки, Красногорівки, Широкиного.

Відносне затишшя фіксується на Луганському напрямку: вчинено один обстріл у районі Щастя.

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський констатує, що інтенсивність обстрілів з боку бойовиків після свят збільшилася.

"На жаль, "великодня тиша" закінчилася. Обстріли з боку терористів збільшилися в рази. Є поранені - як серед українських вояків, так і поранений мирний житель з Авдіївки", - написав він на сторінці у Facebook.

Супротивник має намір розширити підконтрольну йому територію у напрямку Станиці Луганської та Щастя, - розвідка

Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує про те, що можлива активізація бойових дій на Новоайдарському напрямку, супротивник має намір захопити частину території у напрямку Станиці Луганської і Щастя.

"Зростає ймовірність активізації бойових дій на Новоайдарському напрямку. У Луганську відбулася закрита нарада командування 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ і представників т.зв. "ЛНР", під час якої обговорювалися питання розширення підконтрольної території у напрямку н.п. Станиця Луганська і Щастя, а також встановлення контролю над Луганською ТЕС", - зазначено в повідомленні ГУР на його сайті в понеділок, 16 травня.

Крім того, зазначає розвідка, серед місцевого населення і особового складу підрозділів 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК, які перебувають на передових позиціях в районі Весела Гора, поширюється інформація про активізацію бойових дій з 18 травня.

За даними ГУР, супротивник проводить ротацію і посилення передових підрозділів на ділянках Слов'янського, Донецького і Маріупольського напрямків.

Зафіксовані чергові втрати в частинах і з'єднаннях 1-го АК ЗС РФ. Так, 15 травня поранено шістьох військовослужбовців із складу 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) і 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка).

Українська сторона надала спостерігачам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ інформацію про наявність танків і 122-мм РСЗВ "Град" у районах н.п. Ясинувата і Новоселівка.

Нагадаємо, 15 травня повідомлялося, що бойовики продовжують інтенсивний обстріл біля Авдіївки. Волонтери повідомляють про бій у Зайцевому.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 717 | Додав: adminA | Теги: великодня тиша, посилені обстріли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]