Пт, 2024-04-19, 15:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:44
Планують побудувати паркан довжиною 90 км на кордоні Латвії та Росії
Інші останні Новини Європейського Союзу

На латвійсько-російському кордоні планують спорудити паркан довжиною 90 км. Про це повідомив в інтерв`ю BNS міністр внутрішніх справ Латвії Ріхард Козловскіс, передає Delfi.

Планується, що в рамках проекту облаштування кордону паркан буде чергуватися з камерами відеоспостереження й сенсорними системами.

"Це було б необхідно не для того, щоб спорудити між Росією та Латвією "Китайську стіну", а для обмеження потоку нелегальних іммігрантів. Згідно з процедурою, при затриманні порушника кордону повинні зустрітися повноважні представники прикордонної охорони обох сторін, заявляється інцидент, приміром, що 10 в`єтнамців із боку Росії перетнули латвійський кордон, необхідно констатувати сліди й Росія повинна забрати цих людей до себе. Зараз оцінка слідів із російської сторони вже не така хороша, як була досі", - пояснив Козловскіс.

Реалізуючи цей проект облаштування кордону, Латвія охороняє також інші країни ЄС, оскільки "ясно, що жодна із затриманих осіб залишатися в Латвії зовсім не хоче", сказав він.

"Нам потрібно створити систему, яка запобігла б можливість перетнути кордон, або хоча б зробити так, щоб були незаперечні докази наявності слідів", - зазначив міністр.

Цього року на проект облаштування східного кордону виділено 500 тис. євро, наступного - понад 3 млн євро.

Раніше повідомлялось, що Естонія планує відгородитися від Росії двометровим парканом на кордоні.

У Москві на антивоєнному мітингу поліцейські затримали двох осіб

На мітингу "Ні війні!", що відбувається на Суворовській площі в Москві затримали двох осіб. Про це повідомляє сайт телеканалу "Дождь".

Зокрема, згідно з повідомленням, близько 16.00 поліція затримала дівчину з плакатом з написом про те, що президент Росії Володимир Путін нібито причетний до вбивств людей.

За деякий час на мітинг прийшли, як вважають його учасники, кілька провокаторів, один із яких заявив, що підтримує терористичне угруповання "Ісламська держава".

Зазначається, що коли журналіст одного з телеканалів почав брати у них інтерв`ю, активісти оточили їх і почали скандувати "Ганьба НТВ!" Після цього зав`язалася бійка, під час якої поліцейські затримали чоловіка з плакатом із прапором Сирії й написом "Дякую Росії".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 936 | Додав: adminA | Теги: кордон Латвії та Росії, паркан, 90 км | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]