Пт, 2024-04-19, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
Кабмін завершує роботу над планом розвитку економіки
Інші останні Економічні новини

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що подальший план дій уряду буде спрямований на поновлення зростання національної економіки.

"Пройшли ми певний етап входження у справи, а зараз ми працюємо і завершуємо нашу роботу над операційним планом", – сказав він у традиційному відеозверненні в понеділок.

"Пріоритетне завдання сьогодні – відновлення зростання національної економіки. Для цього ми визначили декілька базових речей, де ми сьогодні наводимо порядок", – сказав прем’єр.

Він згадав про митницю, "де у нас є сьогодні величезні виклики, які, з одного боку, забезпечують тіньову економіку, а з іншого боку не дають можливості розвиватися власному виробнику".

"Ми сконцентрувалися, і сьогодні вже є певні кроки щодо агресивної, я би сказав, програми дій щодо власного видобування газу для України – це буде наша повна енергонезалежність", - заявив Гройсман.

За його словами, Кабінет міністрів працює в різних сферах.

"Наводимо порядок із монополіями. Ми маємо вивільнити і дати національній економіці можливості розвиватися", – сказав прем’єр-міністр.

"Дуже багато є напрямків, які ми можемо розвивати. Ми почали концентрувати зусилля на будівництві і ремонті доріг. Я переконаний, що за 2-3 роки ми створимо якісне дорожнє господарство України, побудуємо дорожні коридори, за якими можна буде розвивати логістичні, транспортні можливості", – заявив він.

"Але для цього нам потрібно вивільнити нашу економіку із тих бар’єрів, які створюють штучно чиновники. На превеликий жаль, сьогодні чиновники зачасту роблять те, що не повинні робити, а те, що повинні робити, просто не роблять, ігноруючи безпосередньо свої повноваження", – сказав Гройсман.

Він відзначив, що через митницю, наприклад, неможливо завезти якісні ліки. "З іншого боку, якщо ми хочемо щось експортувати за кордон, чиновники роблять бар’єри, які не дають можливості розвивати свій власний бізнес – це на прикладі горіхів", - заявив прем’єр.

"Чиновники інколи створюють штучні проблеми і роблять середовище фактично неконкурентним. Від цього хто страждає? – безпосередньо споживач. Тому такі бар’єри треба руйнувати – і ми їх зруйнуємо", – запевнив Гройсман.

Також прем’єр згадав про так звану "горіхову мафію", яка блокує імпорт.

"Люди вирощують власну продукцію, хочуть продати її за кордон, за валюту – валюту ввести в Україну, і не можуть цього зробити, тому що деякі чиновники починають вимагати якісь довідки, сертифікати про погодження і все інше. Це абсолютно неприпустимо", – заявив Гройсман.

"І ці бар’єри треба зруйнувати, щоб економіка розвивалася. Всі країни розвиваються, бо там є правила, які ніхто не порушує, і всі перед законом рівні", – сказав він.

"Це виклики для нового уряду, коаліції – але я певен, що ми ці виклики здолаємо і зробимо таку систему, яка дозволить країні розвиватися", – додав прем’єр.

Кабмін "перетасував" урядові комітети

Кабінет міністрів України затвердив новий перелік урядових комітетів та їхній посадовий склад. Це визначено постановою від 11 травня 2016 року №330, що оприлюднена на Урядовому порталі.

Згідно з документом, в Кабміні утворено:

- Урядовий комітет з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності;

- Урядовий комітет з питань соціальної політики та гуманітарного розвитку;

- Урядовий комітет з питань європейської, євроатлантичної інтеграції, міжнародного співробітництва та регіонального розвитку.

Натомість ліквідовано:

- Урядовий комітет з питань соціально-економічного розвитку та європейської інтеграції;

- Урядовий комітет з питань оборони, оборонно-промислового комплексу та правоохоронної діяльності;

- Урядовий комітет з питань регіонального розвитку;

- Урядовий комітет гуманітарного розвитку.

Зазначається, що рішення ухвалене "з метою забезпечення якісної підготовки проектів актів законодавства для їх подальшого розгляду на засіданні Кабінету міністрів України". Крім того, повідомляється, що реалізація постанови Кабміну сприятиме "забезпеченню обговорення проектів актів законодавства, врегулюванню розбіжностей до них, розгляду інших питань, пов'язаних з формуванням та реалізацією державної політики у відповідних сферах".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 694 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, план дій уряду, поновлення зростання національної е | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]