Пт, 2024-03-29, 07:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 156 157 158 159 160 ... 182 183 »


Опозиція розпустить акцію протесту, якщо до кінця сесії, яку мають закрити завтра, не буде підписаний закон про мови. Про це на брифінгу заявив народний депутат Микола Томенко.
Останні Політичні новини | Новини європейської України| Додано: 2012-07-06| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Після ухвалення "мовного" закону Україною ширяться акції протесту. Мітингують не лише в Києві, куди мають прибути і представники інших регіонів. Протести відбуваються й у великих українських містах.



Одинадцять депутатів Верховної Ради відкликали свої голоси за "мовний" законопроект, який було скандально проголосовано у вівторок.



Ініціативна група "Першого грудня" вважає, що "мовний" законопроект є прикладом фальшивої законотворчості, яка не вирішує жодної принципової мовної проблеми в Україні.




"Я ніколи не втручався і не втручаюсь у роботу Верховної Ради", - сказав президент. "Але я зацікавлений в цілому в стабільності ситуації у країні.




Представники опозиції, що беруть участь у мітингу біля Українського дому, заявляють про намір зробити цю акцію безстроковою та закликають до всеукраїнської мобілізації. Про це було оголошено на мітингу в середу.



Об’єднана опозиція "Батьківщина", підкреслив Яценюк, вимагає негайної окремої зустрічі з президентом Януковичем, яка транслюватиметься в прямому ефірі.





У різних регіонах України проходять акції на підтримку української мови.



Голова Верховної Ради України Володимир Литвин просить народних депутатів прийняти його відставку.



Опозиційні депутати Верховної Ради мають скласти свої повноваження після голосування в парламенті закону "Про засади мовної політики".




Верховна Рада ухвалила у другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект проголосували 248 депутатів.



Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав арешт екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка таким, що порушує права людини.




Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко наполягає на рейтинговому відборі кандидатів у народні депутати в мажоритарні округи від об'єднаної опозиції.



В Україні останнім часом різко погіршилась ситуація зі свободою слова, а найнебезпечнішим містом країни для ЗМІ є Донецьк, заявили у Міжнародній організації "Репортери без кордонів".