Чт, 2024-03-28, 10:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:52
Порошенко незадоволений роботою Ради: хтось має відповісти
Інші останні Політичні новини

  Президент України Петро Порошенко не задоволений рівнем виконання коаліційної угоди, який, за його підрахунками, сягає не вище 30%. Про це він заявив у інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося 18 жовтня.

"Дуже раджу проаналізувати виконання коаліційної угоди. Уже наближається рік, і за підсумками року маємо зробити максимум того, що там записано. Бо за моїм аналізом рівень, на жаль, сягає лише 30%. Це не задовольняє мене", - сказав Порошенко.

Глава держави наголосив: не імплементувати реформи Україна просто не може собі дозволити, і той, хто стає перешкодою на шляху реформування, має понести відповідальність.

"Чия це компетенція? Коаліції. І коаліція з цього приводу повинна мати нарешті дуже серйозну розмову", - резюмував президент.

Цього тижня Порошенко має намір зустрітися з лідерами парламентських фракцій та провести засідання Нацради реформ для обговорення ситуації з виконанням Києвом завдань на шляху досягнення безвізового режиму з ЄС.

"Впевнений, що є необхідність і зустрітися з керівниками парламентських фракцій, і провести Нацраду реформ з питань імплементації всіх необхідних змін", - зазначив Порошенко.

Президент нагадав, що останній саміт Україна - ЄС чітко визначив, що політичні перешкоди на шляху надання Україні безвізового режиму з ЄС знято, залишилися технічні завдання.

"З одного боку - уряд подав необхідні законопроекти та не має консенсусу у парламенті, адже частина речей, які не відносяться до безвізового режиму, є в цих законопроектах, і потрібно негайно знайти цей компроміс", - додав Порошенко.

"Сподіваюся, що парламент нарешті здійснить цей крок і проголосує всі необхідні закони для безвізового режиму", - висловив упевненість він.

Разом з тим, за словами президента, потрібно виконати усі завдання, які є поза компетенцією парламенту, у т.ч. це стосується питання боротьби з корупцією.

Зазначимо, раніше голова фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявляв, що в 2016 році можливі нові парламентські вибори.

1 вересня фракція Радикальної партії вийшла із складу парламентської коаліції. Лідер фракції Олег Ляшко заявив, що його політсила переходить в опозицію до чинної влади, яка, на його переконання, під час голосування за законопроект про внесення змін до Конституції України в частині децентралізації в першому читанні об'єдналася з "Опозиційним блоком", а також "представниками олігархічних груп".

У свою чергу фракція "Самопоміч" заявила, що залишається у складі коаліції. А в "Батьківщині" кажуть, що ще є "простір для маневру".

7 вересня фракція "Самопоміч" запропонувала коаліції п'ять кроків, які "дозволять парламенту і уряду запрацювати активно".

9 вересня лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що коаліції найближчим часом необхідно буде ухвалити рішення про зміну складу Кабінету міністрів.

При цьому президент України хоче зберегти нинішній формат парламентської коаліції.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 858 | Додав: adminA | Теги: робота Ради, хтось має відповісти, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]