Пт, 2024-04-19, 20:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:48
Порошенко: "нормандська четвірка" нічого не підписувала
Інші останні Офіційні новини

"Нормандська четвірка" не підписувала жодних документів. Про це сказав президент України Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам 4 жовтня.

За його словами, в Парижі обговорювалися терміни і кроки щодо прискорення та посилення імплементації Мінських угод.

Порошенко також підкреслив, що "ніякого плану Мореля" не існує і не існувало: "Є деякі пропозиції і, частина з яких може бути прийнята до уваги, а частина точно - ні. Ми про це заявили під час нормандської зустрічі".

При цьому він зазначив, що три позиції точно не можуть точно бути підтримані.

"Перша - тимчасово внутрішньо переміщені особи будуть позбавлені права голосування на Донбасі й голосуватимуть в якихось інших місцях. Я, як президент, цього не дозволю, бо це українські громадяни, це якщо хочете український якір Донбасу і вони будуть голосувати на місцевих виборах на Донбасі", - підкреслив Порошенко.

За його словами, неприйнятним є обмеження права участі українських політичних партій у місцевих виборах на Донбасі.

"Цього не буде, це Конституційна норма", - додав він.

Порошенко підкреслив, що умовою проведення демократичних виборів на Донбасі є повноцінна діяльність українських ЗМІ на Донбасі. Він додав, що ці суперечливі речі були висунуті як предмет для обговорення, але "за моїми директивами знайшли рішучу відсіч з боку української делегації та були зняті з обговорення".

Нагадаємо, 2 жовтня в Парижі відбулася зустріч лідерів країн "нормандської четвірки" (Україна, РФ, Франція і Німеччина). За її підсумками Порошенко повідомив, що Україна негайно почне відведення легких озброєнь, яке має відбуватися 41 добу.

Раніше ЗМІ повідомили, що в Мінську в ході зустрічей контактної тристоронньої групи активно обговорювався спеціальний закон для проведення виборів на неконтрольованих територіях Донбасу, названий планом Мореля. Офіційно він називається "Елементи для тимчасового закону про місцеві вибори в деяких районах Донецької та Луганської областей".

Порошенко заявляв, що розцінює план координатора робочої групи з політичних питань тристоронньої робочої групи П'єра Мореля з проведення виборів на Донбасі, як особисту думку його автора.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 835 | Додав: adminA | Теги: нормандська четвірка нічого не підп, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]