Сб, 2024-04-20, 01:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
Порошенко ввів у дію Стратегічний оборонний бюлетень України
Інші останні Офіційні новини

Президент Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про затвердження Стратегічного оборонного бюлетеня України, пише Інтерфакс-Україна.

"На останньому засіданні був ухвалений і мною підписаний Стратегічний оборонний бюлетень. Це доленосна програма реформ сектора безпеки, яка робить те, що не робилося 25 років, - повністю перебудовує ЗСУ, СБУ, інші силові підрозділи і вводить абсолютно нові умови підготовки сержантського складу", - сказав він журналістам на одному з полігонів у Житомирській області в п'ятницю, 27 травня.

Як повідомлялося, Стратегічний оборонний бюлетень був схвалений на засіданні РНБО 20 травня, який визначає основні завдання та напрями реформування оборонної сфери України.

За даними прес-служби Ради, документ підготовлений в тісній співпраці з радниками держав-членів НАТО. Відповідно до нього передбачається розвиток оборонних можливостей країни до 2020 року, реформування системи управління Збройними силами відповідно до стандартів НАТО, посилення демократичного цивільного контролю в оборонній сфері.

Документ характеризується конкретністю певних завдань і встановленням жорстких термінів щодо їх виконання. На його основі буде забезпечено стратегічне планування в оборонному секторі, будуть реалізовані відповідні державні програми.

Ухвалення цього бюлетеня є важливим кроком у напрямку посилення оборонного потенціалу та євроатлантичної інтеграції України.

На засіданні також було обговорено низку питань, пов'язаних з виконанням оборонних завдань і розвитком військово-промислового комплексу України. Зокрема, передбачено суттєве удосконалення системи державного управління в цій сфері.

Крім того, були визначені конкретні заходи щодо розвитку можливостей оборонних підприємств по забезпеченню ЗСУ та інших формувань сучасним озброєнням і військовою технікою.

Як повідомлялося, Порошенко представить Стратегічний оборонний бюлетень України на саміті НАТО у Варшаві у липні цього року.

Порошенко доручив підвищити зарплату сержантам і збільшити фінансування військових полігонів

Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку підвищити грошове забезпечення сержантського складу ЗСУ. Як передає УНІАН, про це повідомив президент України Петро Порошенко сьогодні під час зустрічі з сержантським складом на базі навчального центру високомобільних десантних військ Збройних cил України у Житомирській області.

"Пане міністр (оборони України Степан Полторак – ред.), я доручаю Вам підвищити грошове забезпечення сержантського складу, бо я не вважаю, що є добрим, коли відмінність від грошового забезпечення контрактника, який щойно прийшов на військову службу, і сержанта, який вже служить молодшим командиром сьогодні скільки складає? 200, 300, 400 гривень – це є неприйнятно", - заявив він.

"Ми підвищили загальний розмір грошового забезпечення, сьогодні треба забезпечити зростання фахівців, сержантів, молодших командирів, щоб окрім патріотичної мотивації ми мали і фінансову мотивацію", - додав президент.

Порошенко також наголосив на необхідності створення потужної сержантської школи в українській армії.

"Одне з найважливіших завдань зараз – зробити потужну сержантську школу, виховати і добре навчити молодших командирів, бо саме від молодших командирів в ЗСУ залежить дисципліна, виучка, виправка, виконання бойових завдань", - сказав президент.

Порошенко також нагадав, що свого часу проходив строкову службу і теж був, зокрема, на сержантській посаді.

"Я коли проходив свою строкову службу, теж був на посадах сержантських і старшинських, і добре знаю, що ви для солдат – старший брат, батько, людина, для якої він завжди має знайти підтримку, і там, де добрий сержант, є добра дисципліна, немає вживання спиртних напоїв, немає паніки, немає відступу, немає криків "Зрада, все пропало, нема артилерії, треба тікати!". Ось цього всього немає, коли є добре навчений патріот, досвідчений сержант, молодший командир", - сказав Порошенко, звертаючись до сержантів.

Зазначимо, Навчальний цент ВДВ Житомира призначений для первинної професійної підготовки військовослужбовців та підвищення їх кваліфікації для потреб Високомобільних десантних військ ЗСУ.

Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку спрямувати 140 млн грн на розвиток полігону "Широкий Лан", 50 млн грн - на Яворівський військовий полігон та ще 50 млн грн - на полігон у Бердичеві.

"Дуже важливо, пане міністр, щоб нові умови були забезпечені і на полігонах. Даю доручення Вам спрямувати за рахунок передбачених оборонним бюджетом коштів: 140 млн - на полігон "Широкий Лан", не менше 50 млн - на "Яворів", нашому спецназу на полігон у Бердичів теж 50 млн, щоб у найкоротші терміни були забезпечені умови житла, умови підготовки сержантського складу", - заявив президент.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 938 | Додав: adminA | Теги: Стратегічний оборонний бюлетень Укр, Дія, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]