Чт, 2024-04-18, 09:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:58
Повністю змінити кадровий склад податкової, судів і прокуратури пропонує Абромавічус
Інші останні Економічні новини

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус запропонував повністю змінити кадровий склад Державної фіскальної служби, судів і прокуратури, звільнивши службовців цих органів і провівши конкурс на заміщення відповідних посад. Про це міністр заявив на бізнес-форумі в Києві, пише УНІАН.

"Ви бачите, що 80% населення підтримує реформу дорожньої поліції. Давайте рухатися за принципом дорожньої поліції. Де у нас найбільші проблеми? Податкова, митниця, суди, прокуратура. Там трохи поміняти не вийде. Давайте всіх "попросимо" старих. Як кажуть, "банду геть". І всіх нових туди запросимо", - сказав Абромавічус.

За словами міністра, реальна реформа ключових держорганів передбачає саме кардинальний характер.

"Останнім часом консенсус будується, але напівзаходами ми нічого не досягнемо. Звільнити 10% суддів і додати якихось 5% з красивими обличчями, з красивими дипломами – це не вирішить проблему, тому що проблема дуже глибока", - наголосив глава Мінекономрозвитку.

Як повідомлялося, представники бізнесу назвали найбільш корумпованими державними органами упродовж останнього півроку податкову службу (25%), Агентство земельних ресурсів (7,1%) та Державну автомобільну інспекцію (5,1%).

За підсумками дослідження, також до переліку найбільш корумпованих держорганів потрапили митниця (4%), Міністерство внутрішніх справ (4%), обласні адміністрації (3,7%), прокуратура (3,7%), міліція (3,2%), санітарно-епідеміологічна служба (2,9%), Державна реєстраційна служба (2,8%), суди (2,8%), пожежна служба (2,5%), медичні заклади (1,7%), Державна архітектурно-будівельна інспекція (1,6%), міськвиконкоми (1,4%).

Владі поки що не вдається ефективно боротися з корупцією, - глава Мінекономрозвитку

Владі поки що не вдається ефективно боротися з корупцією, що позначається на зниженні темпів реформ, необхідних для виходу України із затяжної економічної кризи, заявив Абромавічус.

"Що не вдалося владі в цілому - це, звісно, боротьба з корупцією, яка залишається катастрофічною перешкодою для розвитку нашої країни", - сказав він.

За словами міністра, міжнародні донори України також зазначають, що корупція є найважливішою перешкодою до подальшого співробітництва.

"З боку наших західних партнерів усі визнали, що абсолютним злом для нашої країни залишається корупція, і з нею потрібно дуже серйозно боротися", - наголосив Абромавічус. Також глава Мінекономрозвитку зазначив, що ключовим інструментом боротьби з корупцією залишається дерегуляція.

Як повідомлялося, Мінекономрозвитку призначило юриста Олексія Гончарука головою новоствореного дерегуляційного офісу, завданням якого буде розробка ініціатив щодо зменшення бюрократичного тиску на бізнес і оптимізації роботи державних органів.

Крім того, міністерство пропонує 8 жовтня провести "день дерегуляції" у Верховній Раді, в рамках якого винести на розгляд парламенту великий пакет законопроектів щодо дерегуляції.

Кабінет міністрів 19 березня схвалив план з дерегуляції бізнесу до 2017 року, який містить 177 ініціатив задля зменшення адміністративного і бюрократичного тиску.

Мінекономрозвитку планує організовувати регулярні зустрічі з міжнародними партнерами для максимально ефективного використання донорських коштів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 790 | Додав: adminA | Теги: Зміна, Абромавічус, судів і прокуратури, кадровий склад податкової | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]