Вт, 2024-04-23, 09:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:19
Пожежа в Сватовому: триває евакуація, є загиблі і постраждалі. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Спецпідрозділи Збройних сил України у взаємодії зі співробітниками Держслужби України з надзвичайних ситуацій приступили до гасіння пожежі на арсеналі Міноборони поблизу м.Сватово (Луганська обл.). Про це сьогодні, 30 жовтня, повідомляє прес-служба Луганської облдержадміністрації в Facebook.

"З 8.00 розпочалися заходи з гасіння пожежі на самому арсеналі. Задіяні три пожежні танка ЗС України. Караули ГСЧС забезпечують заправку танків водою», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Міністерство оборони інформує, що станом на 8:45 ранку п'ятниці вибухи на складі припинилися. На місці події спільно працюють 20 команд, до складу яких входять військові інженери і фахівці ДСНС. У ліквідації наслідків надзвичайної ситуації також задіяні пожежні танки та інженерні машини розмінування.

Луганська ОДА зазначає, що в результаті розриву снаряда загинула місцева мешканка 1966 народження. Зазнали осколкових поранень четверо військовослужбовців. Їм надана медична допомога.

За попередньою інформацією, в місті пошкоджено 9 п'ятиповерхівок, 6 чотириповерхівок і 20 триповерхових будинків.

Унаслідок розльоту боєприпасів спалахнули локальні пожежі. Силами бригад ДСНС і військових підрозділів їх вдалося локалізувати і погасити. Вживаються заходи, щоб локалізувати пожежу на арсеналі.

З метою контролю за ситуацією в Сватовому створено оперативний штаб, до складу якого увійшли представники Міноборони України, правоохоронних органів, ДСНС, органів державної влади та місцевого самоврядування.

Місто розділено на 6 квадратів, у кожному з яких ситуацію контролюють групи представників ЗСУ та МВС. Зазначені групи фіксують падіння боєприпасів, що не розірвалися, надають медичну та консультативну допомогу місцевим жителям, а також забезпечують заходи щодо недопущення мародерства. Здійснюється посилена охорона місця події і периметра самого населеного пункту.

О 6-й ранку розпочали роботу 15 зведених груп, до складу яких увійшли мінери, вибухотехніки, співробітники міліції і медичні працівники. Їхнє завдання - розмінування і вивезення боєприпасів, що не розірвалися.

"З міста евакуйовано пацієнтів Сватівської районної лікарні, будинок для літніх людей та школу-інтернат. Також вивезено понад 200 жителів міста, ще близько 500 жителів покинули територію населеного пункту на приватному автотранспорті", - йдеться в повідомленні.

ДСНС: проводити гасіння небезпечно

Через вибухи боєприпасів на складах зі зброєю проводити гасіння пожежі небезпечно. Про це станом на 23 годину 29 жовтня повідомляла прес-служба ДСНС України.

У місті ведуть евакуацію місцевих жителів. "Рішенням виконувача обов'язків керівника ОДА у м. Сватове проводиться евакуація близько 20 тис. осіб", - йдеться в повідомленні.

На місці пожежі створено штаб з ліквідації, до якого увійшли представники ГУ ДСНС України в Луганській області.

"На місці події від ГУ ДСНС України у Луганській області зосереджено 12 од. техніки та 51 чол. особового складу. Додатково до місця події спрямовано зведений піротехнічний загін у кількості 75 чол. особового складу та 27 од. техніки та зведений аварійно-рятувальний загін у кількості 50 чол. 9 од. техніки", - заявили в прес-службі.

До місця події відомчим літаком спрямована мобільно-оперативна група ДСНС України.

Також у ДСНС підтвердили інформацію про двох загиблих. Повідомляється про чотирьох травмованих.

Пошкоджено десятки будинків і залізничну колію

Жителі Сватове повідомляють, що горить кілька будинків та кілька гаражів. Також горять ліси навколо міста. На даний момент снаряди розлітаються по місту. Один зі снарядів впав на залізничну колію за 24 км від Сватового у напрямку Харкова. Сполучення там зараз зупинено, передає "Громадське ТБ".

Повідомляється, що в місті працюють всі 15 пожежних машин області. У місті також перекрили газ. Людей евакуюють у бік Кремінної та Троїцького.

Також представники місцевої влади повідомили, що людей перевели в бомбосховища. Тим, хто виявив бажання виїхати з міста, надається транспорт і везуть до найближчих районних центрів. Там їх селять в будинки відпочинку.

Заступник голови Луганської військово-цивільної адміністрації Юрій Клименко повідомив, що зараз у місті пошкоджено 9 п'ятиповерхових будинків, 6 - чотириповерхових, 20 - триповерхових.

Голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука у телефонному коментарі повідомив, що площа займання - 300 на 300 кв метрів. Лікарні працюють в посиленому режимі.

МВС: потерпіли четверо військових

Унаслідок пожежі на військових складах постраждали четверо військовослужбовців. Про це на сторінці в Facebook повідомила голова прес-служби ГУМВС України в Луганській області Тетяна Погукай.

Вона зазначила, що міліція перекрила в'їзди і виїзди в місто. Також зафіксовані пожежі в будинках.

Погукай повідомила, що співробітники міліції проводять подворові і поквартирні обходи для негайного надання допомоги потерпілим і виявлення жертв.

"Місто здригається від гучних і потужних вибухів руйнівної сили, які не перериваються і зараз", - зазначила вона.

За інформацією Погукай, внаслідок події загинула одна людина. У свою чергу в Генштабі ЗСУ повідомляють про двох поранених військовослужбовців - один отримав контузію, пошуки ще одного військового тривають.

Бутусов підозрює диверсію

За даними "Цензор.Нет" вибухнув не весь склад - тільки одна з ям зберігання боєприпасів з реактивними і танковими снарядами. Всього на складі зберігається близько 2900 тонн боєприпасів, пише на своєму Facebook головний редактор видання Юрій Бутусов.

"Склад був обладнаний на східній околиці Сватового, від міста його закриває високий гребінь пагорба. Боєприпаси зберігалися роздільно - в декількох ямах. Причина того, що сталося, - приблизно о 18.40 вартові виявили обширну пожежу в одній із ям. Загоряння було стійким і великим за площею. Спроби загасити пожежу силами особового складу виявилися безуспішними. Приблизно о 19 годині прибули пожежні розрахунки, але тут почалися вибухи, і загасити було вже не можна.

Заграва вибуху спостерігалася на відстані до 30 кілометрів.

Сталася трагедія. Чому? Імовірність самозаймання практично відсутня. Погода дуже холодна, земля сира, самозаймання виключено. Навмисний підпал з метою розкрадання? Але стрілецької зброї там не було. Порушення техніки безпеки повністю виключати не можна, але раніше ніяких інцидентів на складі не відзначалося.

Основна версія події на даний момент - диверсія. Вартові кажуть, що спостерігали спрацьовування поблизу складу сигнальних ракет. На склад прибула інспекція Генштабу і військова прокуратура", - написав він.

Пожежа на складах боєприпасів у Сватовому сталася ввечері 29 жовтня. На артилерійських складах прогримів потужний вибух. Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука стверджує, що пожежа виникла в результаті пострілу з ракетниці.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: загиблі і постраждалі, евакуація, сватове, пожежа | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]