Пт, 2024-03-29, 14:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:22
Про "виведені з тіні" 16 мільярдів розповів Насіров
Інші останні Економічні новини

З початку року планові показники з надходжень до бюджету перевиконані на 16 млрд гривень.

Про це заявив голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров, повідомляє прес-служба відомства.

"З початку року планові показники з надходжень до бюджету перевиконані на 16 млрд гривень. До загального фонду державного бюджету надійшло 157,5 млрд грн", - сказав він.

За словами Насірова, таке перевиконання свідчить про те, що економіка почала виходити з тіні, особливо по таких податках, як податок на додану вартість. "Так, у першому півріччі минулого року середній збір ПДВ з вироблених товарів був на рівні 8 млрд гривень. Починаючи з липня збір цього податку до бюджету постійно збільшується. Це відбувається за рахунок детінізації економіки, руйнування податкових ям та майданчиків", - наголосив керівник служби.

Очільник відомства зазначив: "У листопаді-жовтні збір ПДВ вже досяг цифри в 11 млрд гривень, а починаючи з грудня – бюджет отримує щомісяця більше 12 млрд гривень. Тобто третина ПДВ була в тіні і залишалася в кишенях шахраїв. Зараз ці гроші йдуть до бюджету країни. Але досі кожного тижня ми зупиняємо роботу двох конвертаційних центрів. Це, на жаль, є свідченням того, що значна частина бізнесу продовжує користуватися цими центрами".

Голова ДФС висловив впевненість, що для того, щоб бізнес повністю вийшов з тіні, потрібно вже цього року запровадити нульову декларацію для всіх громадян, статки яких перевищують мільйон гривень.

"Нульове декларування передбачатиме розкриття інформації про незаконно нажиті активи в обмін на амністію, що стане дієвим інструментом для боротьби з корупцією та детінізації економіки", - вважає Насіров.

Нагадаємо, раніше міністр соціальної політики України Павло Розенко заявляв, що соціальні стандарти в Україні у 2016 році можуть переглядатися у бік збільшення, якщо бізнес вийде "з тіні".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 776 | Додав: adminA | Теги: виведені з тіні 16 мільярдів, Насіров | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]