Чт, 2024-04-25, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:39
Рівненська АЕС заміну російському обладнанню знайшла у Чехії
Інші останні Економічні новини

Керівництво Рівненської атомної електростанції розглядає можливість закупівлі устаткування чеських компаній "MICo sro" та "P.K.invest sro", що належать до консорціуму V4 SIE, для імпортозаміщення російського обладнання.

Про це 6 квітня 2016 року повідомляє прес-служба ДП "НАЕК "Енергоатом".

"Наразі актуальними для Рівненської АЕС є питання імпортозаміщення російського обладнання, тому розглядаються можливості підписання договорів з іноземними компаніями, які можуть постачати якісне устаткування для атомної галузі", - зазначив тимчасовий виконувач обов'язків заступника головного інженера ВП РАЕС Павло Сидоренко.

Головний конструктор фірми "MICo sro" Павел Свобода представив спеціальну програму графітого гребінчатого ущільнення фланцевих з`єднань для першого контуру атомних електростанцій. Дані ущільнення успішно експлуатуються на багатьох електростанціях Європи, без жодної рекламації.

У ході візиту на РАЕС чеські фахівці оглянули обладнання реакторного та турбінного відділення енергоблоку №2 (ВВЕР-440). Координатор асоціації V4 SIE Петер Клокнер відзначив зразковий порядок на Рівненській АЕС та відповідну якість фланцевих з`єднань. Для використання гребінчатого ущільнення на рівненських енергоблоках не потрібно виконувати жодних додаткових робіт. У випадку позитивних переговорів та підписання робочої програми дій, планується почати роботи на компенсаторі тиску.

Рівненські атомники детально обговорили питання монтажу устаткування, а навчання персоналу дозволить мінімізувати витрати електростанції на ці роботи. Передбачається, що це дасть можливість збільшення коефіцієнта використання встановленої потужності (КВВП) АЕС.

Як вже повідомлялося, чеська Škoda витіснила росіян у будівництві 3-го й 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС.

Натомість РФ може добудувати й запустити АЕС на мисі Казантип у тимчасово окупованому Криму, зазначають українські експерти. Відповідні роботи було припинено через протести громадськості ще за часів перебудови.

В 2012 році від спільного з Росією будівництва АЕС "Белене" відмовилася Болгарія. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 787 | Додав: adminA | Теги: Чехія, Рівненська АЕС, заміна російському обладнанню | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]