Пт, 2024-03-29, 01:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
"Самопоміч" виходить з коаліції
Інші останні Політичні новини

  Фракція "Самопоміч" заявляє про вихід з парламентської коаліції. Про це рішення партії лідер фракції Олег Березюк заявив сьогодні, 18 лютого, після надзвичайного засідання політсили.

"Провід партії "Об'єднання "Самопоміч" ухвалив рішення визнати неможливим подальше перебування "Об'єднання "Самопоміч" в союзі з політичними силами, які стали учасниками олігархічного перевороту в парламенті і припинити участь у парламентській коаліції", - зачитав він заяву.

При цьому лідер фракції зазначив, що всі члени фракції вже підписали звернення до голови Верховної Ради Володимира Гройсмана щодо припинення своєї участі в коаліції.

"16 лютого 2016 року український народ став свідком відвертої змови між вищим керівництвом держави з одного боку і олігархами і підконтрольними їм силами в парламенті з іншого. Відбулася спроба остаточного цементування влади клептократії та олігархії в Україні. Став очевидним владний союз, до якого увійшли частина фракції "Блоку Петра Порошенка", "Народний фронт" і уламки Партії регіонів, підконтрольні низці олігархів. Такі дії делегітимізували уряд України, що є замахом на державний лад країни і остаточно розвалили парламентську коаліцію "Європейська Україна", - зазначено в рішенні партії.

При цьому, за словами Березюка, партія ініціює створення платформи для об'єднання експертних і громадських середовищ на національному та регіональному рівнях "з метою узгодження спільних позицій щодо Конституції України, економічного розвитку та зростанню добробуту людей, реформ в ключових галузях і розробки плану дій для досягнення цих цілей".

"Декларуємо готовність підтримувати ті законопроекти нової коаліції і президента, які будуть сприяти обороноздатності країни, європейській інтеграції та зростання добробуту людей", - зазначено в рішенні.

Фракція "Самопоміч", в свою чергу, ініціює зміни в закон "Про вибори" з метою проведення наступних парламентських виборів на основі відкритих виборчих списків.

"Самопоміч" також звертається до тих депутатів-членів фракції "Блоку Петра Порошенка" і "Народного фронту", "які вважають для себе неприйнятним участь в організації цементування влади клептократії та олігархії", вийти зі своїх фракцій і спільно координувати дії для захисту парламентаризму в Україні.

"Ми готові і звертаємося до голови Верховної Ради України - ми готові залишити будь-які посади, які у нас сьогодні є", - сказав Березюк журналістам, відповідаючи на запитання журналістів, чи готова до відставки віце-спікер парламенту Оксана Сироїд.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дострокових виборів парламенту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 755 | Додав: adminA | Теги: Самопоміч виходить з коаліції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]