Сб, 2024-04-20, 17:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:16
Сили АТО готують техніку до зими. ВІДЕО
Інші останні Новини з регіонів України

Минула доба в зоні проведення антитерористичної операції пройшла спокійно.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

"Військові продовжують облаштовувати свої позиції, готують техніку до переходу на зимовий період. Щодня здійснюється розмінування території, яку контролює Україна. Вчора військові провели розмінування залізничної колії в районі Степного, що на Донеччині", - йдеться в повідомленні.

Також українські військові продовжують відведення озброєння, передбаченого мінськими домовленостями.

"Напередодні, на відстань більш як 15 кілометрів з передової углиб тилу, переміщено 12 мінометів калібру менше ніж 100 мм. Відведення триватиме і сьогодні", - додали в штабі.

Напередодні повідомлялося, що серед українських військових є загиблий і двоє поранених внаслідок обстрілу місцевості на південь від Авдіївки.

2 жовтня, після переговорів "нормандської четвірки" в Парижі, президент України Петро Порошенко заявив, що українська сторона починає відведення озброєння калібром менше ніж 100 мм з лінії зіткнення сторін на Донбасі 3 жовтня. За його словами, лідери країн "нормандського формату" домовилися, що відведення легких озброєнь має тривати 41 добу.

Увечері 3 жовтня прес-центр АТО повідомив, що в зоні проведення АТО почався процес відведення техніки і озброєння калібром менш як 100 мм.

При цьому координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук зазначав, що бойовики не полишають активних спроб спровокувати українські війська на масоване застосування вогневих засобів. При цьому в Донецьк прибула група з 20 російських журналістів, перед якими поставлено завдання не тільки "фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими", а й "консультацій" з організації провокацій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 837 | Додав: adminA | Теги: сили АТО, техніка, зима | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]