Чт, 2024-03-28, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Скасування статусу нерезидентів для кримчан ініціюватиме міністр з питань окупованих територій
Інші останні Економічні новини

  Міністр з питань окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш має намір ініціювати обговорення питання скасування статусу нерезидентів для кримчан. Про це він заявив в інтерв'ю Крим.Реалії.

"Що стосується статусу кримчан як нерезидентів, ви знаєте, що рівень впливу уряду на Національний банк України дуже низький через його спеціальний статус. Однак ми маємо намір зробити широкий майданчик для дискусії і будемо переконувати всі адміністративні органи влади, щоб разом погоджувати рішення, що ухвалюються. З цього питання дискусії теж йтимуть", – сказав він.

За словами Вадима Черниша, він має намір звернутися до всіх органів влади України із закликом погоджувати рішення, що ухвалюються.

У листопаді 2014 року Національний банк України постановою №699 прирівняв фізичних і юридичних осіб, зареєстрованих в анексованому Росією Криму, до нерезидентів. Правозахисники заявили про дискримінацію кримчан і подали позов до суду з вимогою скасувати цю норму.

Суд першої інстанції – Окружний адміністративний суд Києва – позовні вимоги відхилив. Після чого позивачі подали апеляційну скаргу.

1 вересня 2015 року Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним пункт 1 постанови правління НБУ від 3 листопада 2014 року №699, згідно з яким громадяни України з кримською реєстрацією прирівнювалися до нерезидентів.

Нацбанк України подав касаційну скаргу, до якої приєднався "ПриватБанк".

Вищий адміністративний суд України направив справу про скасування постанови Національного банку України №699, відповідно до якої кримчани були визнані нерезидентами й обмежені в отриманні банківських послуг, на новий розгляд до суду першої інстанції.

Цим рішенням ВАСУ фактично повернув статус нерезидентів для кримчан, який прописаний у пункті 1 постанови НБУ і який був скасований раніше рішенням Київського апеляційного адміністративного суду.

Правозахисники заявили, що звернуться до Європейського суду з прав людини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 710 | Додав: adminA | Теги: Кримчани, скасування статусу нерезидентів, окуповані території, міністр | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]