Вт, 2024-04-16, 23:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:38
Стартувала нова поліція у Чернігові
Інші останні Новини з регіонів України

  Сьогодні, 19 лютого, 211 нових патрульних поліцейських склали присягу в Чернігові на площі перед монументом борцям за волю та незалежність України. Про це повідомляє місцеве видання "Події і коментарі".

Церемонія відбулася перед монументом борцям за волю та незалежність України за участі першого заступника міністра внутрішніх справ Еки Згуладзе, губернатора Валерія Куліча та інших чиновників.

Текст присяги на вірність українському народові зачитував начальник управління патрульної поліції Чернігова, старший лейтенант поліції Олександр Леонов.

Після присяги Згуладзе привітала нових поліцейських.

"Служіть, але ніколи нікому не прислужуйте. Служіть законам, служіть людям, поважайте себе і приймайте складні рішення з упевненістю", – сказала вона.

Серед 211 поліцейських 22 воювали у зоні АТО.

Чернігів став 13-м містом, у якому стартувала нова патрульна поліція.

Раніше голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе пообіцяла, що до червня 2016-го патрульна поліція працюватиме в 29 містах.

7 листопада 2015 року в Україні набув чинності Закон "Про Національну поліцію". Водночас Закон "Про міліцію" визнаний таким, що втратив силу.

Правоохоронці вже нової структури мають право користуватися посвідченнями, печатками, логотипами та емблемами міліції та МВС України до кінця 2016 року. Також у цей період поліцейським дозволяється носіння і використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Усі тимчасово призначені співробітники Національної поліції пройдуть переатестацію на постійну посаду, претенденти на керівні посади і слідчі в обов'язковому порядку зазнають перевірки на поліграфі та пройдуть співбесіду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 853 | Додав: adminA | Теги: нова поліція, старт, чернігів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]